natuurgebied

Beeckestijn

nieuws

Bijenpaleis op Beeckestijn

De bijen op buitenplaats Beeckestijn zijn erop vooruit gegaan. Sinds kort staan hun kasten niet meer in de open lucht, maar in een prachtige houten bijenstal in de kruidentuin op de buitenplaats.

Versterkingsplan Beeckestijn

De bijenstal is onderdeel van het grote versterkingsplan van buitenplaats Beeckestijn, waar Natuurmonumenten twee jaar geleden mee begonnen is. Inmiddels is er al veel gebeurd. Zo zijn de vijver en de wandelpaden onder handen genomen, is het centraal plateau opgeknapt en is de kruidentuin met hulp van vele vrijwilligers in ere hersteld. De bijenstal is ontworpen en gemaakt door de buurmannen Martien Koster en Ron Hop, twee vrijwilligers met 'gouden handjes'.

Imker Ad van Nood is heel blij met het nieuwe onderkomen van zijn bijenvolken. De bloemen op Beeckestijn, en dan met name de zeldzame stinzenflora, geven de honing een unieke smaak.

Bloemenwaaier

Voor de komende periode staat het herstel van de bloemenwaaier in het Barokke deel van de tuin op de planning. Zo'n bloemenwaaier is uniek. Huis ten Bosch is de enige andere buitenplaats in Nederland waar je er zo eentje vindt.

word nu lid