Bezoekerscentrum

Bezoekerscentrum De Wieden

nieuws

Natuurmonumenten organiseert fotowedstrijd voor Waterscouting

Fotograaf: Bart Doedens

Afgelopen maand was de Waterscouting Prinsbernhardgroep uit Nieuwegein twee weken te gast in natuurgebied De Wieden. Natuurmonumenten bedacht voor hen een fotowedstrijd om de mooie omgeving en de schoonheid van de natuur op die manier eens onder de aandacht te brengen bij de scouts.

Zomerkamp

Elk jaar gaan de leden van de Waterscouting Prinsbernhardgroep uit Nieuwegein op zomerkamp naar verschillende plekken aan het water in Nederland. Dit jaar kozen ze net als dertien jaar geleden weer voor De Wieden. Drie groepen, de eerste week  "de Zeeverkenners"  (10 t/m 16 jaar) en de tweede week "de Dolfijnen" (7 t/m 10 jaar) samen met "de Wilde Vaart (16 t/m 18 jaar) deden mee met de fotowedstrijd om de natuur eens op een andere manier te bekijken en te beleven.

De mooiste foto

Tijdens hun activiteiten op het water hebben ze samen meer dan 50 foto’s gemaakt, onder andere van een zonsondergang, kanovaarders langs riet en door grachten van Giethoorn en van vogels en planten. Het is altijd weer lastig om één mooie foto eruit te kiezen.

Winnaar

Boswachter en fotograaf Ronald Messemaker koos uiteindelijk voor de foto van Bart Doedens met de twee bootjes en ondergaande zon. Hij krijgt twee vaarbonnen cadeau met elk een waarde van 5 euro, te besteden bij Bezoekerscentrum De Wieden. Bovendien wordt de foto opgenomen in de beeldbank van Natuurmonumenten.

Hieronder een kleine selectie foto's waaruit een keuze is gemaakt:

word nu lid