natuurgebied

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen

nieuws

Natuurmonumenten organiseert streekconferentie Landschap TLZ

Natuurmonumenten organiseert op 26 november een conferentie waar bewoners uit de streek met elkaar in gesprek gaan over het landschap ten zuiden van de gemeente Loon op Zand en de Loonse en Drunense Duinen en ten noorden van Tilburg. De deelnemers zullen deze dag plannen maken voor een aantrekkelijker landschap en de uitvoering hiervan in gang zetten. Doe jij mee?

Een beweging die opkomt voor het landschap!

Deze conferentie is dé gelegenheid voor bewoners uit de streek om met elkaar in gesprek te gaan over het landschap (zie kaart) en hun dromen en ideeën hierover met elkaar te delen. Ze gaan samen in kaart brengen waar de grootste zorgen en ergernissen liggen, maar ook waar ze juist heel trots op zijn en wat mooie aanvullingen voor het gebied zijn. De deelnemers bepalen zelf welke onderwerpen belangrijk zijn en verder worden uitgewerkt. Op deze manier wil Natuurmonumenten de betrokkenheid van mensen bij het landschap vergroten en hoopt zij dat er een beweging op gang komt van mensen die met de gemaakte plannen aan de slag gaat.

Praktisch

  • Datum: 26 november 2016, 9.00 -16.00 uur
  • Waar: Theater in Het Klavier, Anton Pieckplein 2, Kaatsheuvel
  • Aanmelding voor deelname: www.landschaptlz.nl

Zorgen over het landschap

Natuurmonumenten organiseert deze streekconferentie omdat haar natuurgebieden Huis ter Heide en Loonse en Drunense Duinen onderdeel uitmaken van dat landschap tussen Tilburg en Loon op Zand. Door allerlei ruimtelijke ontwikkelingen, zoals o.a. de plannen van de Efteling, een nieuwe hoogspanningsverbinding, de ontwikkeling van een Leisureboulevard langs de N261 en intensivering van de landbouw, komt het landschap steeds meer onder druk te staan en rijst de vraag: Hoe kunnen we het landschap in stand, mooi en beleefbaar houden. Deze streekconferentie biedt de mogelijkheid om daar een antwoord op te formuleren in de vorm van initiatieven door èn voor de mensen uit te streek bedacht.

 

 

 

word nu lid