Bezoekerscentrum

Bezoekerscentrum De Wieden

nieuws

Ronald Messemaker houdt foto-expositie in De Wieden

Het eerste kwartaal van 2018 is de bijzondere collectie foto’s van Ronald Messemaker te bewonderen in de expositie- en vergaderruimte van Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster.

Passie voor natuur

Ronald Messemaker (1969) is geboren in 's-Gravenhage en werkt sinds 1993 als boswachter voor Natuurmonumenten in De Wieden. Zijn passie voor natuur werd hem met de paplepel ingegoten. Het vogels kijken nam een ware vlucht toen hij op 14 jarige leeftijd lid werd van de Haagse Vogelbescherming.

Interesse in fotografie

Zijn interesse in fotograferen kwam tijdens het reizen. Vele landen werden bezocht om zo veel mogelijk vogelsoorten waar te nemen. Het op de gevoelige plaat vastleggen gaf daarbij een extra dimensie. De overgang naar het digitale tijdperk was even wennen. Tot op de dag van vandaag heeft hij geen spijt van de switch die hij heeft gemaakt naar digitaal. Vanaf het begin werd met een Nikon camera gefotografeerd. De lenzen die voor deze expositie zijn gebruikt bestaan uit Níkon 5OO mm 4.O en Níkon 80-17O mm 4.5-5.6 ED.

Bewustwording van natuurschoon

De Wieden met z'n hooilanden, kolkjes, trekgaten, rietvelden en moerasbos maken dit landschap voor Messemaker een dankbaar onderwerp om te fotograferen. Het voornaamste doel van hem is om de plaatselijke bewoner en recreant bewust te maken van al dat wonderschoon dat om hen heen te vinden is. Jaarlijks worden zijn foto’s binnen Natuurmonumenten gebruikt voor allerlei communicatiedoeleinden. En nu gebundeld in deze expositie.

Nieuw boek over vogels

In oktober 2016 kwam het boek “Vogels van het Nationaal Park Weerribben-Wieden” uit. Als mede auteur heeft hij veel beeldmateriaal voor dit prachtige boek aangeleverd. Het boek is bij de balie van het bezoekerscentrum te koop. (prijs € 27,50, ledenprijs NM 22,50€)

 

word nu lid