natuurgebied

Nieuwkoopse Plassen

nieuws

Visueel startschot website Nieuwkoopse Plassen

Zaterdag 28 april heeft Burgemeester Buijserd van de gemeente Nieuwkoop het visuele startschot gegeven voor een nieuwe website over de Nieuwkoopse Plassen. Op de website www.nieuwkoopseplassen.nu is de aanleg van een aantal ’nieuwe natuurgebieden’ te volgen.

 

Website

De website is een initiatief van de provincie Zuid-Holland en Natuurmonumenten. Zij willen zo geïnteresseerden en omwonenden informeren over de aanleg van nieuwe natuur in de Nieuwkoopse Plassen. Op de site wordt dan ook de komende maanden nauwgezet gevolgd hoe de aanleg van drie nieuwe natuurgebieden, Ruygeborg, de Bovenlanden en de Meijegraslanden, vordert. 

 

Onthulling mooiste foto

Leden van de Nieuwkoopse fotoclub hebben in de afgelopen weken foto’s gemaakt, waarbij de opdracht was om natuurontwikkeling zo mooi mogelijk op de gevoelige plaat vast te leggen. Zaterdag is de meest bijzondere foto van het thema ‘nieuwe natuur’ rondom de Nieuwkoopse Plassen onthuld door:

  • Burgemeester Frans Buijserd
  • Beheerder Nieuwkoop Dirk Kunst
  • Voorzitter van de fotoclub Nieuwkoop ‘Open Oog’ René Vreeken 

 

Neem een kijkje

Neem snel een kijkje op de website www.nieuwkoopseplassen.nu! Boswachters houden u bloggend op de hoogte van de ontwikkelingen in het gebied. Heeft u mooie foto of video gemaakt in het plassengebied? Zend de foto in voor een plaatsje op de website.

 

word nu lid