natuurgebied

Tiengemeten

nieuws

Vogelhuis XXL heet Sst… OERRR HOKKIE

En Sstoerr dat ze waren. Milan, Pip en Joy Luykx, de winnaars van de OERRRste foto 2017. Zij trotseerden de kou en regen woensdag 13 december om samen met hun vriendjes een kinderfeestje te vieren op Tiengemeten. Maar niet voordat zij de naam hadden onthuld van het Vogelhuis XXL in Speelnatuur. Dit vogelhuis is aan het begin van het seizoen speciaal gemaakt en neergezet voor het 5-jarig jubileum van Speelnatuur.

Milan en Pip Luykx uit Dinteloord waren de winnaars van de OERRRste foto van 2017. Het afgelopen seizoen konden kinderen zo OERRR mogelijk poseren bij het nieuwe Vogelhuis XXL in Speelnatuur. Hun foto werd door de jury uit vele inzendingen gekozen. “Deze foto sprong er toch uit omdat hij stoere speelsheid uitstraalt. Daarnaast stonden ze met z’n tweeën op de foto, samen zijn is belangrijk om echt goed te kunnen spelen”, aldus Peter Impens, jurylid en bedenker van de fotowedstrijd van Natuurmonumenten.

Samen met hun zusje Joy verzonnen Milan en Pip de naam Sst … OERRR HOKKIE. Maar hoe kwamen zij op deze naam? “Eigenlijk hebben wij deze niet echt verzonnen, maar onze moeder. Maar wij vinden het wel een erg leuke naam!”, vertelt Pip. Na het onthullen van het naambordje konden de kinderen met hun vriendjes met verf en kwasten aan de slag bij het kinderfeestje.

5 jaar Speelnatuur

Sinds de opening in 2012 heeft Natuurmonumenten, samen met een grote groep enthousiaste vrijwilligers, al zo’n 70.000 bezoekers mogen ontvangen in Speelnatuur. Vanaf 1 april 2018 is Speelnatuur weer geopend. In de tussentijd kun je terecht voor kinderfeestjes.

word nu lid