natuurgebied

Tiengemeten

nieuws

Winnaars OERRRste foto 2017 bekend!

De jury van Speelnatuur Tiengemeten heeft de OERRRste foto van 2017 gekozen! Het afgelopen seizoen konden kinderen zo OERRR mogelijk poseren bij het nieuwe Vogelhuis XXL in Speelnatuur. Dit vogelhuis is aan het begin van het seizoen speciaal gemaakt en neergezet in verband met het 5 jarig jubileum van Speelnatuur. Speelnatuur ontving veel inzendingen en de jury heeft er wel een tijdje over gedaan om de OERRRste uit te kiezen. Maar het is gelukt! De OERRRste foto kwam van Milan en Pip Luykx (foto hiernaast)! Zij mogen nu een mooie naam verzinnen voor het Vogelhuis XXL én nog een keer terugkomen naar Tiengemeten voor een kinderfeestje!

De juryvoorzitter

Peter Impens, bedenker en jurylid van de fotowedstrijd van Natuurmonumenten is en blijft trots als hij voor het derde jaar al die prachtige inzendingen ziet. Peter: ‘Het is altijd weer lastig kiezen, want van iedere foto spat het speelplezier af. Deze foto sprong er toch uit omdat hij stoere speelsheid uitstraalt. En, ook belangrijk, ze zijn met zijn tweeën; samen zijn is belangrijk om echt goed te kunnen te spelen. Dat zien we iedere dag weer in Speelnatuur!’

De winnaars

De familie Luykx kwam op 16 augustus vanuit Dinteloord naar Tiengemeten voor een dagje Speelnatuur en schreven bij hun inzending: ‘We hebben een superdag gehad op Tiengemeten, met een groot compliment aan alle vriendelijke vrijwilligers... echt TOP!’. Dat lezen we natuurlijk graag! 

Extra winnaars

De jury vond veel andere inzendingen ook mooi. Daarom is ter plekke besloten om nog twee inzendingen te laten winnen! We noemen dit gewoon een ‘gedeelde tweede plaats’! De twee andere winnaars zijn Samantha Kloet (hieronder links) en de familie Boeije (hieronder rechts)  Zij krijgen gratis pontkaartjes en toegangskaartjes voor Speelnatuur voor het hele gezin.

            

5 jaar Speelnatuur

Sinds de opening in 2012 heeft Natuurmonumenten, samen met een grote groep enthousiaste vrijwilligers, al zo’n 70.000 bezoekers mogen ontvangen in Speelnatuur. “Speelnatuur voldoet nog steeds aan een behoefte”, aldus Lineke ten Bokum, medewerker op Tiengemeten.  “Ook scholen weten ons heel goed te vinden. Vorig jaar ontvingen we de 100ste school die hier een schoolreisje vierde en ook dit jaar loopt het aantal gestaag verder op. De kinderfeestjes zijn ook al zo’n succes; die zitten vaak al ruim van tevoren volgeboekt! ”

word nu lid