natuurgebied

Nationaal Park Veluwezoom

nieuws

Zevenheuvelenlopers sporten voor Natuurmonumenten

Fotograaf: Susanne BlommaertBron: Natuurmonumenten

Onder herfstachtige omstandigheden vond zondag 20 november de Scholten Awater Zevenheuvelenloop plaats. Zo’n 35.000 atleten trotseerden het onstuimige weer op het mooie parcours van 15 km vanuit Nijmegen via zeven heuvels weer terug naar de stad.

Voor het tweede jaar op rij was Natuurmonumenten het goede doel van het duurzame hardloopevenement. De lopers van de Zevenheuvelen-, de Mariken- en de Stevensloop brachten weer een mooi bedrag bijeen door hun eigenvervoerstoeslag en door donaties. Alles bij elkaar maar liefst 60.000 euro, die vlak voor de start in de vorm van een symbolische cheque werd overhandigd.

Jeroen de Koe ontvangt cheque van Ton van Lieshout, Stichting ZevenheuvelenloopFotograaf: Susanne BlommaertBron: Natuurmonumenten

‘Geweldig dat de Stichting Zevenheuvelenloop duurzaamheid zo hoog in het vaandel heeft’, zegt Jeroen de Koe, gebiedsmanager van Natuurmonumenten. ‘Omgekeerd vindt Natuurmonumenten het belangrijk dat mensen van de natuur kunnen genieten, ook als zij sporten. Het is dan ook een hele eer om zo’n mooi bedrag dat door sporters bijeen is gebracht, in ontvangst te mogen nemen. De bijdrage van de lopers wordt besteed aan een nieuwe hardlooproute, uitdagend en vol natuurbeleving, in Nationaal Park Veluwezoom. Het gebied is net als de omgeving van Nijmegen flink heuvelachtig. Een ideale plek dus om te trainen voor de wedstrijd. En om te genieten van de natuur als prachtig decor tijdens het sporten.’ Bij de ontwikkeling van de nieuwe route worden hardloopclubs uit de omgeving betrokken. Ook wordt de route zorgvuldig ingepast in het wegen- en padenplan van het nationale park.

Fotograaf: Susanne BlommaertBron: Natuurmonumenten

Het afgelopen jaar is de donatie van de lopers besteed aan een trainingsrondje Heumensoord. >  

Zin in (nog) zo’n hardloopwedstrijd? De eerstvolgende wedstrijd van de Stichting Zevenheuvelenloop is de Stevensloop op 19 maart 2017. Lees meer >

Kijk waar je kan trainen in de natuur >

Word fan van Natuursport op Facebook >

word nu lid