Ga direct naar inhoud
Nieuws

Europese verkiezingen: de natuur kan niet stemmen, jij wel!

15 mei 2024 | Ledencommissie Zuid-Holland

Op 6 juni vinden de verkiezingen voor het Europees parlement plaats in Nederland. Europa is het anker voor veel natuurbescherming in Nederland. Daarnaast maakt Europa veel natuurherstel en verbeteringsprojecten mogelijk door middel van o.a. de LIFE-subsidies. Mooie projecten zoals de realisatie van Tiengemeten en het vernatten van het Fochteloërveen zijn daar voorbeelden van.

Fochteloërveen natuurherstel - BinnAir

Er staat veel op het spel voor de natuur. Gaat de Green Deal door? Wordt de Kader Richtlijn Water afgezwakt of versterkt. Komt er nog een natuurherstelwet? Een nieuw Europees Parlement en een nieuwe Europese Commissie staan samen met de lidstaten aan het roer.

Schotse Hooglanders Tiengemeten

Schotse Hooglanders Tiengemeten

Daarom is het van groot belang dat alle natuurliefhebbers naar de stembus gaan voor een zo groen mogelijke samenstelling van het Europees Parlement en de Europese Commissie. Maak dus 6 juni gebruik van je stem! Ons stemadvies: NATUURlijk stemmen. Spreek ook je familie en vrienden aan. Benieuwd naar hoe Nederlandse partijen het afgelopen 5 jaar hebben gedaan op het gebied van natuur? Bekijk de scorecard op de verkiezingspagina van Natuurmonumenten. 

Lees meer

Ledencommissie Zuid-Holland