Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Ledencommissie Drenthe

De ledencommissie Drenthe vertegenwoordigt de Drentse leden van de vereniging in de Ledenraad. Ze bestaat uit 8 (kandidaat) leden met zeer verschillende achtergronden. De ledencommissie vindt het van groot belang te weten hoe de Drentse leden denken over wat er in Drenthe speelt als het gaat om de natuur in onze prachtige provincie. Een van de mogelijkheden om daar kennis van te kunnen nemen is het bijeenkomen van geïnteresseerde leden die lid zijn van de klankbordgroep en of de digitale variant daarvan. De ledencommissie wil de beide klankbordgroepen graag uitbreiden.

Ledencommissie Drenthe

Klankbordgroep

De ledencommissie laat zich ongeveer twee maal per jaar adviseren door een (fysieke) klankbordgroep over onderwerpen, waarover de commissie besluiten wil nemen.

In deze klankbordgroep komen thema’s aan de orde die in de natuur spelen, zoals de vraag of er ruimte zou moeten zijn voor grotere zoogdieren als het edelhert en het wilde zwijn in de Drentse natuur, maar ook thema’s die te maken hebben met de koers van Natuurmonumenten, landelijk en in de provincie Drenthe. De tijdsinvestering is beperkt tot twee, soms drie avonden per jaar.

Heeft u belangstelling, graag een mailtje naar: [email protected]

Digitale klankbordgroep

Regelmatig spelen er in de provincies of in het land ook actuele onderwerpen, waar leden en niet-leden mee in aanraking komen en die betrekking hebben op het natuur- en milieubeheer in het algemeen en activiteiten van Natuurmonumenten in het bijzonder. De ledencommissie heeft dan behoefte aan een representatief beeld van de mening van de leden over deze onderwerpen. Aan de hand daarvan kan de commissie vervolgens eventuele actie ondernemen. Het middel daartoe is het uitzetten van een digitale enquête onder de leden van een digitale klankbordgroep. Zo is er in 2017 een enquête geweest over excursies van Natuurmonumenten. Het lidmaatschap van de digitale klankbordgroep kost weinig tijd. Momenteel bestaat de groep uit circa 130 leden. Drenthe heeft meer dan 19.000 leden. De ledencommissie streeft er naar een groep van circa 300 leden.

Bent u bereid 2 tot 3 keer per jaar een enquête in te vullen, wordt dan lid van de digitale klankbordgroep. Graag een mailtje naar: [email protected]

Ledencommissie in beeld

De Ledencommissie Drenthe bestaat uit:

Leden:

  • Gea Bijkerk, voorzitter
  • Gerard Meijers
  • Han de Wildt
  • Harro Kraal secretaris/contactpersoon
  • Wim Klein Nulent

Kandidaat leden:

  • Jan Klooster
  • Carel Lanting
  • Erwin van Liempd

Jaarverslag Drenthe 2018

Lees hier het jaarverslag 2018 van de ledencommissie Drenthe.

logo