Ledencommissie Drenthe

De ledencommissie Drenthe vertegenwoordigt de Drentse leden van de vereniging in de ledenraad. Ze bestaat uit 9 (kandidaat) leden met zeer verschillende achtergronden. De ledencommissie vindt het van groot belang te weten hoe de Drentse leden denken over wat er in Drenthe speelt als het gaat om de natuur in onze prachtige provincie. Een van de mogelijkheden om daar kennis van te kunnen nemen is het bijeenkomen van geïnteresseerde leden die lid zijn van de klankbordgroep en of de digitale variant daarvan. De ledencommissie wil de beide klankbordgroepen graag uitbreiden.

Ledencommissie Drenthe

 

Ledenvergadering en -bijeenkomst

Op zaterdag 19 september organiseert de ledencommissie Drenthe een ledenvergadering (16.00 uur - 17.15 uur) en -bijeenkomst (17-15 - 20.00 uur) op de landgoederen van Paterswolde.

Kijk hier voor meer informatie en aanmelding voor de ledenvergadering.

kijk hier voor meer informatie en aanmelding voor de ledenbijeenkomst.

Klankbordgroep

De ledencommissie laat zich ongeveer twee maal per jaar adviseren door een (fysieke) klankbordgroep over onderwerpen, waarover de commissie besluiten wil nemen.

In deze klankbordgroep komen thema’s aan de orde die in de natuur spelen, zoals de vraag of Natuurmonumenten voor biodiversiteit bos moet kappen of juist niet in verband met klimaat , maar ook thema’s die te maken hebben met de koers van Natuurmonumenten, landelijk en in de provincie Drenthe. De tijdsinvestering is beperkt tot twee, soms drie avonden per jaar. Heeft u belangstelling, graag een mailtje naar: [email protected]

Digitale klankbordgroep

Regelmatig spelen er in de provincies of in het land ook actuele onderwerpen, waar leden en niet-leden mee in aanraking komen en die betrekking hebben op het natuur- en milieubeheer in het algemeen en activiteiten van Natuurmonumenten in het bijzonder. De ledencommissie heeft dan behoefte aan een representatief beeld van de mening van de leden over deze onderwerpen. Aan de hand daarvan kan de commissie vervolgens eventuele actie ondernemen. Het middel daartoe is het uitzetten van een digitale enquête onder de leden van een digitale klankbordgroep. Zo is er in 2017 een enquête geweest over excursies van Natuurmonumenten. Het lidmaatschap van de digitale klankbordgroep kost weinig tijd. Momenteel bestaat de groep uit circa 150 leden. Drenthe heeft meer dan 19.000 leden. De ledencommissie streeft er naar een groep van circa 300 leden.

Bent u bereid 2 tot 3 keer per jaar een enquête in te vullen, wordt dan lid van de digitale klankbordgroep. Graag een mailtje naar: [email protected]

Verkenningsmiddag Fochteloërveen

Op zaterdag 21 september organiseerden de ledencommissies van Drenthe en Fryslân samen met de beheereenheid Noordenveld deze verkenningsmiddag voor de leden uit deze beide provincies. Er waren  verschillende presentaties en excursies waaruit gekozen kon worden. Tijdens de ledenvergadering van de ledencommissie Drenthe is de heer Carel Lanting benoemd tot ledenvertegenwoordiger in de ledencommissie Drenthe. Daarnaast is Gea Bijkerk herbenoemd voor een periode van vier jaar.

Ledencommissie in beeld

De Ledencommissie Drenthe bestaat uit:

Ledenvertegenwoordigers:

 • Gea Bijkerk, voorzitter
 • Gerard Meijers
 • Harro Kraal secretaris/contactpersoon
 • Wim Klein Nulent
 • Carel Lanting

Kandidaat leden:

 • Jan Klooster
 • Erwin van Liempd
 • Ron Poort

Jaarverslag Drenthe 2018

Lees hier het jaarverslag 2018 van de ledencommissie Drenthe.

Nieuwsbrief

Lees hier de nieuwsbrief van augustus 2020.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

  Nationaal Park Dwingelderveld
 • Benderse 22, 7963 RA Ruinen (DR)
 • 0522 47 29 51
 • Vanaf de A28 neem je bij Pesse de afslag naar Ruinen. In het centrum van Ruinen neem je de richting Ansen, vlak voor Ansen sla je rechtsaf naar het bezoekerscentrum Dwingelderveld. Na anderhalve kilometer kun je vlakbij het bezoekerscentrum parkeren.

logo