Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Activiteiten en bijeenkomsten Ledencommissie Fryslân

De ledencommissie organiseert ledenbijeenkomsten om met de leden te delen wat er leeft en speelt in de provincie. We onderhouden contact met de klankbordgroep en brengen een speciale Friese digitale nieuwsflits uit.

Activiteiten en bijeenkomsten Ledencommissie Fryslân

Agenda 2020

Maart: Digitale nieuwsflits

nieuwsflits

Mei Zaterdag 9 mei ledenbijeenkomst naar en over het Hegewiersterfjild

Bewonder de vogels in het Hegewiersterfjild tijdens de ledenbijeenkomst op 9 mei

Iedereen weet: in mei leggen alle vogels een ei. Ook in het Hegewiersterfjild zijn er dan heel veel nestelende vogels te bewonderen. Grutto's, kieviten, kluten en nog veel meer soorten. En in het Hegewiersterfjild is nu nog meer ruimte voor  weide- en wadvogels gemaakt.

Op zaterdagochtend 9 mei organiseert de ledencommissie Fryslân van Natuurmonumenten voor de Friese leden en andere belangstellenden een bijeenkomst naar en over dit gebied. We gaan eerst wandelend op excursie onder leiding van boswachters. Daarna is er een presentatie over de internationale betekenis van het Hegewiersterfjield voor trekkende vogels zoals grutto en brandgans. Aansluitend is de jaarlijkse Friese ledenvergadering.

Kijk hier voor het programma van de ledenbijeenkomst op 9 mei a.s. o.v.v. Uw naam, telefoonnummer en het aantal personen waarmee u wilt deelnemen.

Meld je hier aan. 

Juni: Digitale nieuwsflits

Oktober: Digitale nieuwsflits

September: ledenbijeenkomst Slotplaats, Bakkeveen

December: Digitale nieuwsflits

Vergaderingen
De ledencommissie Fryslân vergadert op: 21 jan, 31 maart, 21 april, 16  juni, 1 september, 27 oktober en 15 december.

De ledenraad van Natuurmonumenten komt op 16 mei en 21 november bijeen. Kijk hier voor meer informatie. Voorafgaand aan de ledenraad overleggen we met de ledencommissies van Groningen en Drenthe.

Terugblik op activiteiten

Ledenbijeenkomst 6 april 2019

Op zaterdag 6 april vond een ledenbijeenkomst van Natuurmonumenten Fryslân plaats in het Lycklamabos te Gaasterland. We luisterden naar het verhaal over dit bos met z'n rijke cultuurhistorie. Daarna ontdekten we samen met de boswachter de voorjaarsbloeiers en we zaaiden een akker in voor de insecten.

Lees hier het verslag.

Ledenbijeenkomst 21 september 2019

De ledencommissies van Drenthe en Fryslân organiseerden samen met de beheereenheid Noordenveld op 21 september een verkenningsmiddag Fochteloërveen voor de leden uit deze beide provincies. Het Fochteloërveen is een hoogveen gebied met veel bijzondere, mooie en historische plekjes.

Lees hier de impressie van deze verkenning.

Wat deed de ledencommissie Fryslân (lc) in 2019 en wat gebeurde er nog meer in de Friese weiden, wadden, venen en bossen?

Het was een jaar van plastics en bloemen.

Het jaar 2019 was nog geen twee dagen oud toen het waddengebied kunststof auto-onderdelen, generatoren, krukjes, plastic zeeppompjes, plastic speelgoed en heel, heel veel ander plastic te verwerken kreeg. Het containerschip MSC Zoe verloor een deel van zijn lading containers. Meer dan 300 containers kwamen in de zee ten noorden van de Waddeneilanden terecht. En die containers bleven niet heel. Wat volgde was vuil ruimen, vuil ruimen en nog eens opruimen.
Medewerkers van Natuurmonumenten op Schiermonnikoog hebben samen met het leger, de eilanders en heel veel vrijwilligers tonnen vuil geruimd. Vanuit de ledencommissie (lc) hebben we geholpen bij het opruimen en de Friese leden via de Nieuwsflits bericht over de ramp en het onderzoek naar waar de meeste plastic korrels aan het eind van het jaar nog lagen.
Gelukkig waren er ook veel hoogtepunten dit jaar, zoals het inzaaien van een akker met bloemen in het Lycklamabos en bij het Fochteloërveen met leden tijdens de ledenbijeenkomsten, een bloemenfeest op Skrok en de goede samenwerking met de beide beheereenheden en met de twee andere noordelijke ledencommissies.

Lees het complete jaarverslag 2019

logo