Activiteiten en bijeenkomsten Ledencommissie Fryslân

De ledencommissie organiseert ledenbijeenkomsten om met de leden te delen wat er leeft en speelt in de provincie. We onderhouden contact met de klankbordgroep en brengen een speciale Friese digitale nieuwsflits uit.

Activiteiten en bijeenkomsten Ledencommissie Fryslân

Agenda 2020

Maart: Digitale nieuwsflits

nieuwsflits

April: Digitale nieuwsflits

Mei Afgelast: Ledenbijeenkomst 9 mei Hegewiersterfjild

De Ledencommissie Fryslân heeft de voor 9 mei geplande ledenbijeenkomst over en naar het Hegewiersterfjild afgelast vanwege het Coronavirus.

Omdat de bijeenkomst niet door kon gaan, heeft Bert Lenten zijn verhaal over het belang van het Hegewiersterfjild voor trekvogels voor u papier gezet. Lees hier meer over de bescherming van vogels dit gebied benutten.

Juni: Digitale nieuwsflits (juni 2020) nieuwsflits (juni 2019)

19 September: Ledenbijeenkomst

De leden wandelden in kleine groepjes, Coronaproef, door het bos en ontmoetten op verschillende plaatsen boswachters. De boswachters gaven tijdens een wandeling uitleg over verschillende aspecten van bos. Zij vertelden over het belang, de biodiversiteit, de invloed op het klimaat en het gebruik en herstel van dit gevarieerde stuk bos.  Het was een uitstekende zonnig middag om dit fraaie stuk bos te verkennen. Bij begin en eindpunt stonden leden van ledencommissie. Zo kon men de ledencommissie alles vragen over het jaarverslag 2019 en de klankbordgroep. En hebben de aanwezige leden Liesbeth Meijer herbenoemd tot ledenvertegenwoordiger. Lees hier de impressie van de middag.

Bomen over bomen

OERRR Dag

Voor onze jonge (OERRR) leden wordt er op zondag 4 oktober De Slotplaats OERRR Dag georganiseerd. Tijdens een bossafari gaan ze bosdieren spotten, een nest bouwen, naar paddenstoelen speuren, bomen bingo spelen en nog veel meer! Vanaf september kunnen kinderen zich via de website van Natuurmonumenten aanmelden voor deze uitdagende dag van OERRR.

Oktober: Digitale nieuwsflits (okt. 2019)

December: Digitale nieuwsflits (dec. 2019)

Vergaderingen
De ledencommissie Fryslân vergadert op: 21 jan, 31 maart, 21 april, 16  juni, 1 september, 27 oktober en 15 december.

De ledenraad van Natuurmonumenten komt op 4 juli en 21 november bijeen. Kijk hier voor meer informatie. Voorafgaand aan de ledenraad overleggen we met de ledencommissies van Groningen en Drenthe.

Terugblik op activiteiten

Ledenbijeenkomst 6 april 2019

Op zaterdag 6 april vond een ledenbijeenkomst van Natuurmonumenten Fryslân plaats in het Lycklamabos te Gaasterland. We luisterden naar het verhaal over dit bos met z'n rijke cultuurhistorie. Daarna ontdekten we samen met de boswachter de voorjaarsbloeiers en we zaaiden een akker in voor de insecten.

Lees hier het verslag.

Ledenbijeenkomst 21 september 2019

De ledencommissies van Drenthe en Fryslân organiseerden samen met de beheereenheid Noordenveld op 21 september een verkenningsmiddag Fochteloërveen voor de leden uit deze beide provincies. Het Fochteloërveen is een hoogveen gebied met veel bijzondere, mooie en historische plekjes.

Lees hier de impressie van deze verkenning.

Jaarverslag 2020 Ledencommissie Fryslân Natuurmonumenten

2020, een jaar met veel V-krachten
In het jaar 2020 verwonderden vele mensen zich over de natuur bij hen om de hoek. We moesten immers vooral in onze eigen regio blijven. Er bleek in Fryslân heel veel moois te ontdekken.

Lees het complete jaarverslag 2020

logo