Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Ledencommissie Limburg en De Kempen

De ledencommissie Limburg en De Kempen (LC) vertegenwoordigt de leden van Natuurmonumenten in Limburg en De Kempen.

Ledencommissie Limburg

Ledenvertegenwoordiging: Laat uw stem horen

Om haar functie goed te kunnen vervullen, wil de ledencommissie graag weten wat er leeft onder de leden van Natuurmonumenten in Limburg en De Kempen. Wij horen graag de mening van onze leden over regionale en landelijke natuurzaken.

E-mailen naar onze contactpersoon

Bent u het eens met het beleid, de standpunten, het optreden van Natuurmonumenten? Bent u tevreden over het beheer van de natuurgebieden? Of juist niet? Ziet u kansen voor ontwikkeling of beheer van natuur? Laat het ons weten via onze contactpersoon: [email protected]

Ledencommissie in beeld

De ledencommissie vertegenwoordigt de leden. In de verenigingsstructuur van Natuurmonumenten is de kerntaak van iedere ledencommissie het vertegenwoordigen van leden uit het betreffende gebied in de landelijke ledenraad: ‘het parlement’ van Natuurmonumenten. Deze raad komt twee keer per jaar bijeen. Zij brengen in de vergaderingen van de ledenraad, onder voorzitterschap van het bestuur, zoveel mogelijk de opvattingen van de leden naar voren. Hierbij wisselen we met het bestuur van gedachten over beleidszaken. Ook het beleid van het bestuur wordt beoordeeld en gecontroleerd. Tevens wordt gecheckt of gemaakte afspraken nagekomen zijn. Eventueel dienen de leden zelf onderwerpen in die belangrijk zijn om behandeld te worden. Op basis van het aantal leden in ons gebied heeft ledencommissie Limburg en De Kempen 5 stemmen in de ledenraad.

Op dit moment bestaat de LC Limburg en De Kempen uit de volgende (kandidaat)leden:

 • Antonie de Beaumont
 • Thomas van Gemert, voorzitter
 • Jeannette Hommes
 • Sander Nijssen (kandidaat)
 • Jos Weijs
 • vacatures voor het gebied De Kempen  

Vertegenwoordigen van de leden

Om dit zo goed mogelijk te doen zoeken we op allerlei manieren contact met de leden in Limburg en De Kempen bijvoorbeeld via de ledenbijeenkomsten.

Kijk hier voor het jaarplan 2020.

Eenmaal per jaar is er een algemene ledenvergadering waarbij u van harte welkom bent. We informeren u dan over de belangrijkste thema’s. Ook worden de kandidaten aan u voorgesteld en indien er vacatures zijn bij voldoende steun van de aanwezigen benoemd als lid voor een periode van vier jaar. Overigens zijn alle vergaderingen van uw ledencommissie openbaar voor u als lid van Limburg en De Kempen. U kunt zich daarvoor opgeven via email:  [email protected]

We onderhouden intensief contact met de beheerders van de natuurgebieden en andere medewerkers van Natuurmonumenten. Zo blijven wij goed op de hoogte. Dat maakt het voor ons makkelijker om mee te denken over alle ontwikkelingen in onze provincie.

Ledenvertegenwoordigers gezocht

Draag je de natuur en het landschap van Limburg en De Kempen een warm hart toe? Wil je namens de leden actief meedenken/-praten rondom het beleid van Natuurmonumenten? En vind je het leuk om een specifieke taak op je te nemen zoals bijvoorbeeld het organiseren van een thema-avond voor de achterban, of een bijdrage te leveren aan de regionale of landelijke thema’s van Natuurmonumenten? Deze kans krijg je door lid te worden van de ledencommissie van vereniging Natuurmonumenten. Bekijk hier de vacature.

Activiteiten en bijeenkomsten

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

  Bezoekerscentrum Zuid-Limburg
 • Schaapskooiweg 99, 6414 EL Heerlen (LB)
 • (045) 521 25 22
 • Vanaf de A2 Rijd vanaf Kerensheide (A2) richting Heerlen/Aken (A76). Ga bij knooppunt Ten Esschen richting Heerlen (N281) en neem daarna meteen de eerste afrit, Voerendaal/Heerlen-Noord, Woonboulevard. Ga op de rotonde links af. Volg de Beersdalweg tot bij het 5e verkeerslicht. Sla hier linksaf. Ga bij de rotonde weer links af, de Heerenweg op. Blijf deze weg volgen tot de volgende rotonde. Ga bij de rotonde rechtdoor en na ongeveer 100 meter een smalle weg in naar rechts, dit is de Schaapskooiweg. Aan de rechterkant ligt een groot parkeerterrein. Loop vanaf het parkeerterrein rechtdoor, neem bij het knooppunt van paden het tweede pad rechts richting het bezoekerscentrum.

logo