Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Ledencommissie Overijssel

De ledencommissie (LC) Overijssel vertegenwoordigt de leden in Overijssel in de ledenraad. In de ledenraad denken en stemmen de LC-leden over het beleid van Natuurmonumenten.

Ledencommissie Overijssel

Jaarvergadering 25 april UITGESTELD

Vanwege de kabinetsmaatregelen in verband met het corona-virus gaat de ledenvergadering van 25 april niet door.

In het najaar hopen we wel hetzelfde programma te kunnen aanbieden. Daarvoor verzenden we weer een uitnodiging. Met daarin een exacte datum.

De ledencommissie Overijssel nodigt je van harte uit voor hun jaarvergadering op zaterdag 25 april van 9.30 tot 15.00 uur. We zijn die dag te gast bij het ecologisch landbouwbedrijf van de familie Overesch te Raalte in Salland.

Ledenvertegenwoordiger gezocht

Draag je de natuur en het landschap van Overijssel een warm hart toe? Wil je namens de leden actief meedenken/-praten rondom het beleid van Natuurmonumenten? En vind je het leuk om een specifieke taak op je te nemen zoals bijvoorbeeld het organiseren van een thema-avond voor de achterban, of een bijdrage te leveren aan de regionale of landelijke thema’s van Natuurmonumenten? Deze kans krijg je door lid te worden van de ledencommissie Overijssel van vereniging Natuurmonumenten. Bekijk hier voor de vacature.

Voorzitter in PUUR Natuur

Op de pagina 'Groeten uit' in PUUR Natuur editie herfst, dit keer Henk Algra van de ledencommissie Overijssel. Kijk hier voor de betreffende pagina.

Ledendag 6 april 2019

Zaterdag 6 april werd de ledenvergadering Overijssel bij erfgoed Bossem in Lattrop georganiseerd. Naast de reguliere zaken als jaarverslag, mededelingen en voorstellen nieuwe bestuursleden kwam ook de samenwerking 'natuur en landbouw' aan de orde.
Jaap in 't Veld zette in op het thema 'Waar vinden we elkaar' en Dennis Rerink volgde erna met een gepassioneerd verhaal over 'boeren met natuur'. Want dat het kàn ... heeft hij bewezen met een mooie mix van boeren, horeca en recreatie.
Er werd een bezoek aan weidevogelgebied Ottershagen gebracht. Bij terugkomst kon men na het beoordelen van een aantal stellingen aanschuiven voor de lunch. Ondertussen luisterden de aanwezigen naar de zaai-veel-wilde-bloemen-oproep van vrijwilligster Marian Smitskamp. Conclusie was vooral dat we samen in gesprek moeten blijven en samen moeten bewegen. Boeren, leden en natuur. Maar ook het (agrarisch) onderwijs kan hier een rol pakken. Leden vonden de ochtend positief, ze willen graag bijdragen en vertrouwen erop dat de ledencommissie zich voor hen inzet.

Kijk hier voor een paar prachtige foto's van deze dag.

Ledencommissie in beeld

De ledencommissie bestaat uit zes leden:

  • Harrie Alberts
  • Henk Algra (voorzitter)
  • Jacqueline Jonkers (penningmeester)
  • Hein Kuijper
  • Arend Spijker
  • Henk Veenstra (secretaris)

Contact

De ledencommissie streeft naar een zo intensief mogelijk contact met de leden, omdat het belangrijk is dat leden betrokken zijn bij het werk van Natuurmonumenten. Ze doet dat door het organiseren van ledenbijeenkomsten, lezingen, thema-excursies en een jaarvergadering. Deze bijeenkomsten worden in het ledenblad Puur Natuur en op onze webpagina bekend gemaakt.

Heeft u vragen of opmerkingen over het werk en de activiteiten van LC Overijssel, neem dan contact met ons op: [email protected]

Activiteiten en bijeenkomsten

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    Informatieschuur Erve De Pas
  • Molenweg 2, 7448 RE Haarle (Hellendoorn) (OV)
  • Erve De Pas ligt aan de rand van De Sprengenberg ten zuiden van het dorp Haarle. Op de hoek Molenweg/ Oude Deventerweg.
logo