Wild spotten

Kom je wild spotten? In natuurgebieden van Natuurmonumenten leven nog grote wilde dieren; reeën, edelherten, damherten, wilde zwijnen, vossen, dassen en boommarters. Pak je verrekijker en kom kijken!

Op deze pagina vind je een overzicht van plekken waar je wild kan spotten en de agenda met wildexcursies. Reserveer wel op tijd, want wild kijken is erg populair.

Nationaal Park Veluwezoom

Vanuit observatiehut De Elsberg kun je ongezien naar wilde dieren kijken. In de schemering verzamelen zich hier edelherten, reeën en wilde zwijnen.

Bekijk deze tip

Leuvenumse Bossen

Edelherten, reeën, wilde zwijnen, dassen, vossen, boommarters...Wie er ‘s ochtends vroeg bij is maakt kans om een van deze wilde dieren in het echt te zien.

Bekijk deze route

Planken Wambuis

Op safari in Nederland? Het kan in Planken Wambuis. Hier vind je edelherten, wilde zwijnen, reeën, Spaanse runderen, wilde pony's en Veluwse heideschapen.

Bezoek de uitkijkpunten

Kijkpunten

Vanuit een toren of kijkhut heb je uitzicht op de omgeving zonder dat je zelf opvalt. Een hele goede plek dus om wild te spotten.

Bekijk alle uitkijkpunten
 • Wandelen

  Wandelroute Deelerwoud, Veluwe

  Neem vooral een verrekijker mee en ga op pad in het rustige Deelerwoud. Er is een goede kans dat je herten, wilde zwijnen en roofvogels spot!

  • 9 km
 • Wandelen

  Wandelroute herten spotten in het Deelerwoud, Veluwe

  Maak een afwisselende wandeling door uitgestrekte bossen en heidevelden in natuurgebied Deelerwoud en geniet onderweg van damherten en edelherten.

  • 8 km
 • Agenda

  NAMO103031
  vr 07 mei
  Dieren spotten

  Zwijnen op Veluwezoom

  Leer meer over het leven van wilde zwijnen en ga met de gids mee op zoek naar de wilde zwijnen in Nationaal Park Veluwezoom.

  Avond op Veluwezoom
  wo 26 mei

  Avond op Veluwezoom

  Beleef de avond en het begin van het nachtleven in Nationaal Park Veluwezoom.

  NAMO105538
  za 12 jun
  Dieren spotten

  Wild op Veluwezoom

  Altijd al meer willen weten over diersporen? Ga mee met de gids op een wandeling door Nationaal Park Veluwezoom en ontdek welk dier zijn sporen waar achterlaat.

  logo