Wild spotten

Kom je wild spotten? In natuurgebieden van Natuurmonumenten leven nog grote wilde dieren; reeën, edelherten, damherten, wilde zwijnen, vossen, dassen en boommarters. Pak je verrekijker en kom kijken!

Op deze pagina vind je een overzicht van plekken waar je wild kan spotten en de agenda met wildexcursies. Reserveer wel op tijd, want wild kijken is erg populair.

Nationaal Park Veluwezoom

Vanuit observatiehut De Elsberg kun je ongezien naar wilde dieren kijken. In de schemering verzamelen zich hier edelherten, reeën en wilde zwijnen.

Bekijk deze tip

Leuvenumse Bossen

Edelherten, reeën, wilde zwijnen, dassen, vossen, boommarters...Wie er ‘s ochtends vroeg bij is maakt kans om een van deze wilde dieren in het echt te zien.

Bekijk deze route

Planken Wambuis

Op safari in Nederland? Het kan in Planken Wambuis. Hier vind je edelherten, wilde zwijnen, reeën, Spaanse runderen, wilde pony's en Veluwse heideschapen.

Bezoek de uitkijkpunten

Kijkpunten

Vanuit een toren of kijkhut heb je uitzicht op de omgeving zonder dat je zelf opvalt. Een hele goede plek dus om wild te spotten.

Bekijk alle uitkijkpunten
 • Wandelen

  Wandelroute Deelerwoud, Veluwe

  Neem vooral een verrekijker mee en ga op pad in het rustige Deelerwoud. Er is een goede kans dat je herten, wilde zwijnen en roofvogels spot!

  • 9 km
 • Wandelen

  Bronstroute Veluwezoom

  Een stevige wandeling rond de Rheder- en Worth-Rhederheide, mooi in alle jaargetijden. Speciaal aanbevolen tijdens de bronstperiode van de edelherten, ongeveer tussen half september en half oktober. Want dan heb je hier kans edelherten te horen burlen.

  • 8.4 km
 • Agenda

  damhert
  zo 24 okt

  Excursie bronstige herten met lunch

  Wandel mee door het prachtige Zeepeduinen waarbij we op zoek gaan naar burlende damherten. Vooraf koffie en na afloop een heerlijke lunch bij Pension Even Buiten.

  IJslandse paarden - Veluwezoom
  wo 27 okt
  Dieren spotten

  IJslandse paarden op Veluwezoom

  Wandel met een gids mee op zoek naar de in het wild levende paarden van Nationaal Park Veluwezoom en ontdek het nuttige werk van deze dieren.

  Reeën kijken in het Corversbos
  za 12 mrt
  Dieren spotten

  Reeën kijken in het Corversbos

  Ga in de avondschemering op pad met de boswachter en ontdek de reeën van het Corversbos.

  logo