Wild spotten

Kom je wild spotten? In natuurgebieden van Natuurmonumenten leven nog grote wilde dieren; reeën, edelherten, damherten, wilde zwijnen, vossen, dassen en boommarters. Pak je verrekijker en kom kijken!

Op deze pagina vind je een overzicht van plekken waar je wild kan spotten en de agenda met wildexcursies. Reserveer wel op tijd, want wild kijken is erg populair.

Nationaal Park Veluwezoom

Vanuit observatiehut De Elsberg kun je ongezien naar wilde dieren kijken. In de schemering verzamelen zich hier edelherten, reeën en wilde zwijnen.

Bekijk deze tip

Leuvenumse Bossen

Edelherten, reeën, wilde zwijnen, dassen, vossen, boommarters...Wie er ‘s ochtends vroeg bij is maakt kans om een van deze wilde dieren in het echt te zien.

Bekijk deze route

Planken Wambuis

Op safari in Nederland? Het kan in Planken Wambuis. Hier vind je edelherten, wilde zwijnen, reeën, Spaanse runderen, wilde pony's en Veluwse heideschapen.

Bezoek de uitkijkpunten

Kijkpunten

Vanuit een toren of kijkhut heb je uitzicht op de omgeving zonder dat je zelf opvalt. Een hele goede plek dus om wild te spotten.

Bekijk alle uitkijkpunten
 • Wandelen

  Wandelroute herten spotten in het Deelerwoud, Veluwe

  Maak een afwisselende wandeling door uitgestrekte bossen en heidevelden in natuurgebied Deelerwoud en geniet onderweg van edelherten en damherten.

  • 8 km
 • Wandelen

  Wandelroute Leuvenumse Bossen bij Ermelo

  Gevarieerde wandelroute door de Leuvenumse Bossen, vlakbij Ermelo. Wandel langs de beek met statige beuken en drink na afloop een kopje koffie bij De Zwarte Boer.

  • 5.5 km
 • Agenda

  IJslandse paarden - Veluwezoom
  zo 25 okt
  Dieren spotten

  IJslandse paarden op Veluwezoom

  Wandel met een gids mee op zoek naar de in het wild levende paarden van Nationaal Park Veluwezoom en ontdek het nuttige werk van deze dieren.

  Wild zwijn verscholen achter boom
  za 31 okt
  Wandelen

  Wildsafari op de Veluwe bij Ermelo

  Loop samen met de boswachter langs de langste beek van de Veluwe en ga op zoek naar sporen van edelherten, wilde zwijnen, vossen en reeën.

  Wintersafari op de Veluwe bij Ermelo
  do 17 dec
  Dieren spotten

  Wintersafari op de Veluwe bij Ermelo

  Hoe komen dieren aan hun voedsel in de winter? Welke sporen laten ze na? Ga met de boswachter mee en ontdek het tijdens een stevige wandeling door de Leuvenumse bossen op de Veluwe. Na afloop eten we samen een kom snert.

  logo