Word lid

Bronstroute Veluwezoom

8.4 km

Waar

Nationaal Park Veluwezoom

Wandelen

Bronstroute Veluwezoom

Een stevige wandeling rond de Rheder- en Worth-Rhederheide, mooi in alle jaargetijden. Speciaal aanbevolen tijdens de bronstperiode van de edelherten, ongeveer tussen half september en half oktober. Want dan heb je hier kans edelherten te horen burlen.

De route van ongeveer 8.4 km is het makkelijkst te lopen met de gratis route-app voor je smartphone. De wandeling is in alle jaargetijden mooi, maar speciaal aanbevolen tijdens de edelhertenbronst. LET OP: alleen toegankelijk tussen zonsopkomst en zonsondergang!

Praktische informatie

Bereikbaarheid

  • START

Startpunt

Parkeerplaats De Lange Juffer: Toon op kaart

Aanrijdroute auto

Vanaf Rheden N 348 richting Dieren. In Dieren rechtsaf de N 786 op, langs het Apeldoorns kanaal. Afslag Laag-Soeren nemen, de Badhuisweg op. De Badhuisweg gaat over in de Schaapsallee. Aan het eind van de Schaapsallee parkeren op parkeerplaats De Lange Juffer.

De route

 Startpunt

Nationaal Park Veluwezoom Parkeerplaats De Lange Juffer

Nationaal Park Veluwezoom

Wat wij hier doen

Wat doen wij hier

Natuurmonumenten houdt Nationaal Park Veluwezoom al ruim honderd jaar in topconditie. We zetten runderen, paarden en schapen in om heide en stuifzandgebieden open te houden. In het bos krijgen inheemse bomen de ruimte. Op landgoederen onderhouden we lanen, weides en waterpartijen. Zo creëren we ideale omstandigheden voor onze planten en dieren. De komende jaren besteden we aandacht aan de wegen en paden van de Veluwezoom. Zo blijft dit drukbezochte natuurgebied in de toekomst goed toegankelijk voor verschillende gebruikersgroepen. De natuur staat hierbij voorop, want natuur beschermen is en blijft ons belangrijkste doel.

Word lid
8.4 km

Bronstroute Veluwezoom