Ga direct naar inhoud
Terug

Bronstroute Veluwezoom

Waar: Bezoekerscentrum Veluwezoom

Bronstroute Veluwezoom
2 uur 47
8,4 km

Over de route

Een stevige wandeling rond de Rheder- en Worth-Rhederheide, mooi in alle jaargetijden. Speciaal aanbevolen tijdens de bronstperiode van de edelherten, ongeveer tussen half september en half oktober. Want dan heb je hier kans edelherten te horen burlen.

De wandeling is in alle jaargetijden mooi, maar speciaal aanbevolen tijdens de edelhertenbronst. LET OP: alleen toegankelijk tussen zonsopkomst en zonsondergang!

Waar kun je starten

bezoekerscentrum Veluwezoom
Startpunt

Parkeerplaats De Elsberg

Parkeerplaats van waaruit je naar observatiepost De Elsberg kunt lopen.

  Wat kom je onderweg tegen?

  1. Burgemeester Bloemersweg

  Vanaf dit punt heb je een mooi uitzicht op de Rheder- en Worth-Rhederheide en de wildobservatiepost De Elsberg. Met westenwind heb je hier kans dat je het burlen kunt horen.

  Zwijnen en hooglanders
  Schotse hooglander in Nationaal Park Veluwezoom

  2. Zwijnen en hooglanders

  Natuurlijk wil je op deze bronstroute edelherten horen of zien. Helaas zal dat niet altijd lukken. Je weet bij wilde dieren immers nooit precies waar ze op welk tijdstip zijn. Maar er is meer te zien op deze route! In dit stuk bos kun je ook Schotse hooglanders en wilde zwijnen tegenkomen. Kijk dus goed om je heen, tussen de bomen, en hou je camera bij de hand! 

  Edelherten in de winter

  3. Parkeerplaats Herikhuizerveld

  Je kunt de route ook vanaf dit punt starten, de parkeerplaats Herikhuizerveld. De aanrijroute is dan via Velp (Beekhuizenseweg) of Rheden (Schietbergseweg / Beekhuizenseweg). Vind je een wandeling van 8,5 km te lang, dan kun je kunt ook een klein stuk via de route het gebied in gaan en dan weer teruglopen.TIP: let op de tijd. Voor zonsondergang moet je weer terug zijn op de parkeerplaats! 

  Praktische informatie

  • Mountainbiken met vignet op aangewezen paden

  • Honden welkom, mits aan de lijn

  • Groepsactiviteiten, evenementen en professioneel gebruik alleen na toestemming

  • Houd rekening met grote grazers

  • Observatiehut De Elsberg