Ga direct naar inhoud

Wat is dit?

Een bewonderingswaardige bloem waar mening insect nectar komt snoepen. Ook mensen snoepen er soms van. Maar wat is het? Bekijk hieronder het antwoord.

paardenbloem

Juist ja, het is gewoon een paardenbloem. Een van ons meest voorkomende wilde bloemen, maar daarom niet minder mooi.

Niet iedereen is echter altijd even blij met paardenbloemen. Om de een of andere reden heeft deze goudgele verschijning een slechte reputatie. Is dat omdat hij er zich niet onder laat krijgen? Dat zou de paardenbloem toch vooral veel bewondering moeten opleveren.

Hij bloeit van maart tot mei, heeft dan pauze en gaat van september tot november weer bloeien. De bloemen fleuren niet alleen het landschap op, ze zijn ook een belangrijke nectarbron voor bijen en vlinders. En de lange penwortels halen mineralen uit de bodem, waar andere planten van profiteren.

Om het nog mooier te maken, kun je de bloemen, de bladeren en ook de wortels gewoon eten. Op internet vind je de fijnste recepten. Mooi laten staan dus, die paardenbloemen.

Meer wilde bloemen

In het voorjaar kun je volop genieten van paardenbloemen en andere wilde bloemen. Die zijn heel belangrijk voor mens en natuur. Maar op veel plekken zijn wilde bloemen verdwenen. Laten we samen Nederland weer in bloei zetten! Ontvang tips en ideeën hoe je zelf kunt zorgen voor meer wilde bloemen in je eigen omgeving.

Download de gratis toolkit met bloementips