Update coronavirus: Alle activiteiten van Natuurmonumenten zijn voorlopig afgelast, maar je bent van harte welkom in onze natuurgebieden. Even uitwaaien en de gedachten verzetten in de natuur. Zeker in deze tijd is dat voor veel mensen heel belangrijk. Bekijk hier de richtlijnen

Vliegenzwam

Paddenstoelentijd!

In de herfst schieten paddenstoelen de grond uit. Onze boswachters selecteerden de mooiste routes om paddenstoelen te kijken. Kom wandelen!

Bekijk de routes

Wat wil je doen?

Waar

  Een beweging voor de natuur

  Ligt je hart bij de natuur? Bij Natuurmonumenten geven we planten en dieren een groter leefgebied. Dit is de achtertuin waar iedereen kan ontspannen, spelen en genieten. Hier vind je prachtige natuur en cultureel erfgoed. Wij beschermen en onderhouden dit. Doe je mee? Sluit je net als meer dan 730.000 anderen aan bij de beweging voor de natuur.

  Actueel

  Foto van de Maand

  Elke maand de mooiste foto's

  Heb jij een mooie foto gemaakt in de natuur? Doe dan mee met de fotowedstrijd van Natuurmonumenten! Upload elke maand jouw mooiste natuurfoto en maak kans op een mooie afdruk van je foto.

  Doe mee

  Uitgelicht

  Vakantiewoning De Diekel in Twente
  uitgelicht

  Vakantiewoningen in de natuur

  Vier je vakantie in de rust en ruimte van de natuur. In veel gebieden van Natuurmonumenten kun je een Buitenleven vakantiewoning huren. Ontdek waar dit kan.

  Marker Wadden
  Onze partner

  Nationale Postcode Loterij

  Natuurmonumenten was één van de drie goede doelen waarmee de Nationale Postcode Loterij van start ging. Sinds 1989 heeft Natuurmonumenten al ruim 400 miljoen euro ontvangen.

  Webshop lente
  uitgelicht

  Webshop

  Ga je graag zelf de natuur in? In de Natuurmonumentenshop vind je alles om te wandelen, te fietsen en voor onderweg. Of haal de natuur naar je huis met artikelen voor huis en tuin.

  Wat anderen zeggen...

  Natuur beschermen en tegelijk genieten

  "De belangrijkste reden waarom ik Natuurmonumenten steun? Zodat de natuur in Nederland behouden blijft. Zo blijft Nederland mooi en kunnen wij genieten van de vrije natuur en frisse lucht. De natuur geeft ons energie!"

  Word ook lid
  logo