Sneeuwklokje winterbloeier

Eropuit in het voorjaar

De eerste voorjaarsbloemen staan al in bloei! Ontdek ze langs de 10 mooiste voorjaarsroutes door bos, landgoed en weiland.

Bekijk de mooiste routes

De natuur in

Waar

  Een beweging voor de natuur

  Ligt je hart bij de natuur? Bij Natuurmonumenten geven we planten en dieren een groter leefgebied. Dit is de achtertuin waar iedereen kan ontspannen, spelen en genieten. Hier vind je prachtige natuur en cultureel erfgoed. Natuurbescherming en natuurbeheer is ons dagelijkse werk. Doe je mee? Sluit je net als meer dan 880.000 anderen aan bij de beweging voor de natuur.

  Actueel

  Doe mee aan de fotowedstrijd

  Heb jij een mooie foto gemaakt in de natuur? Doe dan mee met de fotowedstrijd van Natuurmonumenten. Upload elke maand jouw mooiste natuurfoto en maak kans op een mooie afdruk van je foto.

  Stuur je foto in

  Uitgelicht

  Vakantiewoning De Diekel in Twente
  Vakantiewoningen

  Overnachten in de natuur

  Vier je vakantie in de rust en ruimte van de natuur. In veel gebieden van Natuurmonumenten kun je een Buitenleven vakantiewoning huren. Ontdek waar dit kan.

  Gezin op bezoek bij de boer
  Onze partner

  Nationale Postcode Loterij

  Natuurmonumenten was een van de drie goede doelen waarmee de Nationale Postcode Loterij van start ging. Sinds 1989 heeft Natuurmonumenten al ruim 435 miljoen euro ontvangen.

  Webshop herfst
  Voor natuurliefhebbers

  Webshop

  In onze webshop vind je een ruim en wisselend assortiment. Kijk hier voor cadeaus, boeken, verrekijkers, planten, nestkasten en nog veel meer.

  Wat anderen zeggen...

  Natuur beschermen en tegelijk genieten

  "De belangrijkste reden waarom ik Natuurmonumenten steun? Zodat de natuur in Nederland behouden blijft. Zo blijft Nederland mooi en kunnen wij genieten van de vrije natuur en frisse lucht. De natuur geeft ons energie!"

  Word ook lidBekijk de mogelijkheden
  logo