Familie-uitje in De Wieden

Familie's die graag een dag samen op pad willen zijn van harte welkom in De Wieden. Maak een vaartocht, ga struinen met de boswachter of beklim de watertoren. Graag verzorgen we een familie-uitje op maat.

Wiedendag op maat

Familie-uitjes

Speciaal voor families die samen een leuke dag willen beleven organiseren we de Wiedendag op maat.

Tijdens een familiedag kun je genieten van de natuur in De Wieden door bijvoorbeeld een vaarexcursie te doen of met een natuurgids op pad te gaan. Ook een bezoek aan de watertoren behoort tot de mogelijkheden.

Vaarexcursies

De excursieboten 'Zwarte Stern' en 'Aalscholver' varen van april t/m oktober vanaf bezoekerscentrum De Wieden. Een deskundige schipper/natuurgids brengt jou en je hele familie naar de mooiste plekjes in Nationaal Park Weerribben - Wieden. Zoals bijvoorbeeld de aalscholverkolonie, eendenkooi of Dwarsgracht.

Meer informatie:

 • Maximale groepsgrootte per boot is 24 personen.
 • Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.
 • Kosten voor het afhuren van een boot inclusief schipper is vanaf €171,50 voor leden en €245 ,- voor niet-leden (voor een vaartocht van 1 3/4 uur).
 • Let op: we varen vanwege de natuurbeleving met open boten. Trek warme kleren aan en hou rekening met een regenbui. Er zijn geen voorzieningen aan boord!

Wandelexcursies

Onze enthousiaste natuurgidsen gaan graag met je op pad. Laat je betoveren door eendenkooi de Grote Otterskooi of wandel mee langs het Kierschewijde, Veenweide, vlonder- of laarzenpad.

Meer informatie

 • De wandelingen duren ongeveer 2 uur
 • Kosten: vanaf € 98,- voor leden en vanaf 140,- voor niet leden van Natuurmonumenten
 • Maximum aantal deelnemers per gids 20 personen
 • Bij het bezoekerscentrum is een ontvangstruimte te huur kan catering geregeld worden.

Watertoren

Een bezoekje aan de watertoren in Sint Jansklooster is een mooie aanvulling op het programma. Een spectaculaire trap brengt je naar een hoogte van 45 meter en daar geven vier vensters een prachtig uitzicht van 360 graden over deze unieke natuur.

Bezoekerscentrum De Wieden

Vanaf het bezoekerscentrum kun je met de hele familie wandelen over het vlonderpad, ook toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens. De avonturiers in het gezelschap kunnen terecht op het laarzenpad, waar je met pontjes de sloot moet oversteken.  In de zomer kunnen de kinderen schepnetjes huren en op zoek gaan naar waterbeestjes. Hiernaast kunnen ze ook deelnemen aan de spetterende waterspeurtocht, een leuke tocht langs het vlonderpad.

Overige activiteiten in De Wieden

Ben je op zoek naar andere activiteiten tijdens je familie-uitje? Dan kunnen we je ook helpen met avontuurlijke activiteiten zoals bush-craft, kickbiken of verschillende teamspelen. Neem contact met ons op voor meer informatie.  

Interesse in een familie-uitje in De Wieden?

Bel voor de mogelijkheden op maat met bezoekerscentrum De Wieden, T (0527) 205560 of stuur een mail naar [email protected].

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

  Bezoekerscentrum De Wieden
 • Beulakerpad 1, 8326 AH Sint Jansklooster (OV)
 • 0527205660
 • [email protected]
 • Facebook
 • Volg vanaf de snelwegen in de regio de borden voor Weerribben-Wieden. Daarna wordt Bezoekerscentrum De Wieden verder op de borden aangegeven.

logo