Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Groepsuitje in De Wieden

Bezoekerscentrum De Wieden organiseert voor verschillende groepen een Wiedendag op maat. Wil je op pad met een groep vriendinnen of zoek je een mooie locatie voor een uitje van je vereniging. In De Wieden ben je aan het juiste adres voor een heerlijke dag in de natuur.

Groepsuitje in De Wieden

Wiedendag op maat

Bezoekerscentrum De Wieden organiseert voor verschillende groepen een Wiedendag op maat. Wil je op pad met een groep vriendinnen of zoek je een mooie locatie voor een uitje van je vereniging. In De Wieden ben je aan het juiste adres voor een heerlijke dag in de natuur.

Onze enthousiaste schippers en boswachters nemen jullie graag mee op een excursie met een fluiterboot of al struinend langs een van de mooie wandelpaden. Ook kun je met je eigen groep de watertoren beklimmen en genieten van het prachtige uitzicht over De Wieden.

Vaarexcursies

Vanaf april t/m oktober kun je in De Wieden terecht voor een vaartocht met één van onze fluisterboten, de 'Zwarte Stern' en 'Aalscholver'.

Een deskundige schipper/natuurgids brengt jullie naar de mooiste plekjes in Nationaal Park Weerribben - Wieden. Zoals bijvoorbeeld de aalscholverkolonie, Dwarsgracht of de mooie kolkjes bij Belt-Schutsloot.

Meer informatie:

 • Maximale groepsgrootte per boot is 24 personen.

 • Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

 • Kosten voor het afhuren van een boot inclusief schipper is vanaf €175,- (voor een vaartocht van 1 3/4 uur).

 • Let op: we varen vanwege de natuurbeleving met open boten. Trek warme kleren aan en hou rekening met een regenbui. Er zijn geen voorzieningen aan boord!

Wandelexcursies

Ga op pad met één van onze kundige natuurgidsen. Ze nemen jullie graag mee naar  eendenkooi de Grote Otterskooi of langs de wandelroutes in De Wieden: het Kierschewijde, Veenwijde, vlonder- of laarzenpad. De gidsen kunnen jullie uitgebreid informeren over de flora en fauna die je onderweg tegenkomt en natuurlijk over de rijke cultuurhistorie in het gebied.

Meer informatie

 • De wandelingen duren ongeveer 2 uur
 • Kosten: vanaf € 80,- per 20 personen
 • Bij het bezoekerscentrum is een ontvangstruimte beschikbaar en via de naastgelegen Theeschenkerij kan catering geregeld worden.

Watertoren

Een bezoekje aan de watertoren in Sint Jansklooster is zeker aan te raden tijdens je groepsuitje De watertoren heeft een spectaculaire trap die je omhoog leidt naar een  hoogte van 45 meter. Eenmaal boven geven vier vensters een prachtig uitzicht van 360 graden over deze unieke natuur.

Overige activiteiten in De Wieden

Ben je op zoek naar andere activiteiten tijdens je familie-uitje? Dan kunnen we je ook helpen met avontuurlijke activiteiten zoals bush-craft, kickbiken of verschillende teamspelen. Neem contact met ons op voor meer informatie.  

Interesse in een groepsuitje in De Wieden?

Bel voor de mogelijkheden op maat met bezoekerscentrum De Wieden, T (0527) 205660 of stuur een mail naar [email protected].

 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

  Bezoekerscentrum De Wieden
 • Beulakerpad 1, 8326 AH Sint Jansklooster (OV)
 • (0527) 205 660
 • [email protected]
 • Facebook
 • Volg vanaf de snelwegen in de regio de borden voor Weerribben-Wieden. Daarna wordt Bezoekerscentrum De Wieden verder op de borden aangegeven.

logo