Ga direct naar inhoud

Ontdek De Wieden met je familie!

Families die graag een dag samen op pad willen zijn van harte welkom in De Wieden. Maak een vaartocht, ga struinen met een natuurgids of beklim de watertoren.

Wiedendag op maat

Familie-uitjes

Speciaal voor families die samen een leuke dag in de natuur willen beleven zijn er verschillende mogelijkheden.

Tijdens een familiedag kun je genieten van de natuur in De Wieden. Bijvoorbeeld door een vaarexcursie te doen of met een natuurgids op pad te gaan. Ook een bezoek aan de watertoren behoort tot de mogelijkheden.

Vaarexcursie Ontdek De Wieden

Een deskundige schipper/natuurgids laat  jou en je hele familie het afwisselende natuur- en cultuurlandschap van De Wieden zien. Tijdens deze afwisselende tocht vaar je over de weidse Beulakerwijde langs het verdronken dorp Beulake. Ook varen we door het pittoreske waterdorp Dwarsgracht. In de smalle Vaartsloot vaar je dicht langs de drijvende hooilanden. De open fluisterboten maken dat je de natuur maximaal kunt beleven. De excursieboten varen van april t/m oktober vanaf bezoekerscentrum De Wieden. De tocht duurt twee uur en er is keuze uit drie starttijden: 10:00 uur, 12:30 uur en 15:00 uur.

Meer informatie:

  • Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.
  • Kosten €245 ,- . Voor families waarvan de aanvrager lid is van Natuurmonumenten wordt een gereduceerd tarief gerekend van €171,50.
  • Let op: we varen vanwege de natuurbeleving met open boten. Trek warme kleren aan en hou rekening met een regenbui. Er zijn geen voorzieningen aan boord!
  • Honden en alcohol blijven aan land.

Wandelexcursies

Onze enthousiaste natuurgidsen gaan graag met je op pad. Laat je betoveren langs het Kierschewijde, Veenweide, vlonder- of laarzenpad.

Meer informatie

  • De wandelingen duren ongeveer 2 uur; alleen de excursie over het vlonderpad duurt 1 uur.
  • Een excursie overdag van ongeveer 2 uur kost €140,-. Voor families waarvan de aanvrager lid is van Natuurmonumenten wordt een gereduceerd tarief gerekend €98,-.
  • Kosten voor de excursie over het vlonderpad ( 1 uur) zijn €95,- . Voor families waarvan de aanvrager lid is van Natuurmonumenten geldt een gereduceerd tarief van €66,50. 
  • De maximale groepsgrootte varieert van 12-15 personen, afhankelijk van de locatie.
  • Honden kunnen niet mee.

Watertoren

Een bezoekje aan de watertoren in Sint Jansklooster is ook een bijzondere belevenis! Een spectaculaire trap brengt je naar een hoogte van 45 meter. Daar geven vier vensters een prachtig uitzicht van 360 graden over deze unieke natuur. Deelnemers lopen via de trap omhoog.

Een bezoek aan de watertoren met maximaal 30 personen kost €140,-. Voor families waarvan de aanvrager lid is van Natuurmonumenten wordt een gereduceerd tarief gerekend €98,-. Er is geen lift.

Bezoekerscentrum De Wieden

Vanaf het bezoekerscentrum kun je met de hele familie wandelen over het vlonderpad, ook toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens. De avonturiers in het gezelschap kunnen terecht op het laarzenpad, waar je met pontjes de sloot moet oversteken. In de zomer kunnen de kinderen schepnetjes huren en op zoek gaan naar waterbeestjes. 

Interesse in een familie-uitje in De Wieden?

Stuur een mail naar [email protected] met een aanvraag voor de gewenste activiteit, datum, starttijd en het aantal deelnemers.

Vermeld ook complete adresgegevens, het telefoonnummer en het lidmaatschapsnummer van de aanvrager (indien van toepassing). Dan kan de aanvraag vlot worden opgepakt en behandeld.