Wandelen

OERRR Midzomernacht in de Oisterwijkse bossen en vennen

  OERRR Midzomernacht in de Oisterwijkse bossen en vennen

  Waar

  Bezoekerscentrum Oisterwijk

  Kosten

  Volwassen
  • Normaal€ 17,50
  • Ledenprijs€ 12,25
  Kinderen
  • Normaal€ 8,75
  • Ledenprijs€ 6,13

  Nog plek beschikbaar!

  Activiteit

  OERRR Midzomernacht in de Oisterwijkse bossen en vennen

  In het donker beleef je het bos met al je zintuigen. Ga op ontdekking terwijl de nacht als een deken over het sprookjesachtig tafereel van bos en ven heen schuift. Deze tocht is voor iedereen vanaf 6 jaar.

  Wandel in de vallende avond tijdens de kortste nacht van het jaar. Voel de grond onder je voeten en de ruwe boomschors die je vingertoppen kietelt. Hoor jij welke dieren wakker worden? Onderweg wordt je soms verrast met een opdracht. Ook ontmoet je de boswachter die je laat luisteren en kijken naar de vleermuizen die over de vennen scheren. Hij weet alles van deze bijzondere nachtdieren.

  Aan het einde van je avontuur kun je uitrusten bij het knapperend kampvuur. Voldaan in het vuur staren of zelf een heerlijke lekkernij roosteren. Met een speciale lamp lokken we nachtvlinders naar het veld zodat je ze van dichtbij kunt bestuderen.

  Praktische informatie

  • De ontdekkingstocht is 2,5 tot 3 km lang
  • Deze activiteit is gericht op kinderen vanaf 6 jaar met hun ouders/verzorgers/gezin. Zoek je een midzomernachtactiviteit gericht op volwassenen in Brabant? Schrijf je dan in voor de Midzomernacht in de Loonse en Drunense Duinen.
  • Starttijden zijn van 22.00 uur tot 22.30 uur op elk kwartier
  • Deze wandeling wandel je op eigen gelegenheid. De boswachter ontvangt je bij het startpunt, maar gaat niet mee met de wandeling.

  Dit heb je nodig

  Denk aan stevige schoenen voor de modderige paden en aan een lekkere warme trui of jas voor de frisse zomeravond. Vooral in het bos koelt het ’s avonds flink af.

  Doe mee aan de Midzomernachtloop

  Pluk de nacht! Wandel of vaar mee in de kortste nacht van het jaar. Volgens een eeuwenoude traditie vieren wij midzomernacht. Wandel mee en vier het midzomerfeest samen met ons! Voor gezinnen zijn er spannende tochten van OERRR. Bekijk hier alle tochten.

   

  Bezoekersinformatie

  Bereikbaarheid

   Bezoekerscentrum Oisterwijkse Bossen en Vennen
  • Van Tienhovenlaan 4, 5062 SK Oisterwijk (NB)
  • (013) 591 50 00
  • Vanuit Den Bosch Neem vanaf de N65 Den Bosch - Tilburg de afslag Oisterwijk/Moergestel. Ga bij de tweede rotonde linksaf (Burg. Vogelslaan). Bij de 2e rotonde rechtsaf (Koningsvaren). Volg nu de bordjes 'Natuurmonumenten' of 'Recreatievoorziening'. Vanuit Eindhoven Neem vanaf de A59 Eindhoven - Tilburg de afslag Moergestel. Volg Oisterwijk. Bij de eerste rotonde in Oisterwijk rechtsaf (Burg. Vogelslaan). Bij de 2e rotonde rechtsaf (Koningsvaren). Volg nu de bordjes 'Natuurmonumenten' of 'Recreatievoorziening'. Vanuit Oirschot Neem vanuit Oirschot de weg Oirschot-Oisterwijk (Oirschotse Baan). Volg in Oisterwijk de bordjes 'Natuurmonumenten'.

  logo