Ga direct naar inhoud

Stilte wandeling

Waar

Bezoekerscentrum Tiengemeten

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 10,00
  • Ledenprijs€ 7,00

Volgeboekt

Activiteit

Stilte wandeling

Stil zijn is iets wat we weinig doen. Zeker met de drukte van alle dag waarin je alle ballen hoog probeert te houden. Door bewust te luisteren naar wat in de natuur gebeurt, maak je je hoofd leeg en kun je ultieme rust ervaren. Laat je andere zintuigen aanspreken dan tijdens een gewone wandeling. Een bijzondere ervaring waar je nog lang met een glimlach aan terug zult denken.

Stilte

Ondanks dat we weinig écht stil zijn, is het zó goed voor je. Het zorgt er namelijk voor dat je minder in je hoofd leeft, maar écht stil staat bij je gevoel. Het maakt je hoofd leeg en zorgt voor ontspanning. Wandelen in stilte voelt in het begin waarschijnlijk vreemd en onwennig. Maar al gauw sta je open voor nieuwe waarnemingen, zoals je ademhaling, de grond onder je voeten, de geluiden om je heen, de kleuren in de natuur en het gevoel van de wind op je huid. Door te voelen en te luisteren naar wat er gebeurt, kom je helemaal tot rust.

Stiltewandeling op Tiengemeten

We ontvangen je in het bezoekerscentrum op Tiengemeten. Daar vertelt de gids eerst kort het bijzondere verhaal van Tiengemeten. Daarna ga je in stilte op pad. Het tempo tijdens de wandeling is laag, waardoor je makkelijker je aandacht bij jezelf kunt houden. De wandeling is geschikt voor iedereen die kan wandelen, maar is niet geschikt voor kinderen.

Tips van de boswachter;

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid