Ga direct naar inhoud

Bloemschikhulp

Voorjaar in je bol? Zet een vrolijk bosje bloemen of wilgentakjes in het water! Maar hoe zet je die nu mooi in een vaas? Maak zelf een bloemenraster, een handig bloemschikhulpje van klei.

Bloemschikhulp

Soms blijft een bosje bloemen, een handjevol takken of een aantal mooie veren niet staan zoals je wilt. Hoe los je dat op? Door een handig raster te maken dat je bovenop je vaas of glazen potje legt. Daar steek je dan de bloemen, takken of veren doorheen zodat ze precies blijven staan zoals jij wilt!

Dit heb je nodig

  • Zelfhardende klei
  • Deegroller
  • Oud glazen potje of een vaas
  • Gevonden bloemen, veren of takken
  • Dopjes van pennen
  • Vernis voor klei en een kwastje

Zo maak je een bloemschikhulp

  1. Pak een hompje klei en je glazen potje of vaas.
  2. Maak een bal van je klei en rol deze uit tot een rondje. Zorg ervoor dat deze groot genoeg is zodat het over je glazen potje of vaas past. Maak het rondje van klei ongeveer een halve centimeter dik.
  3. Haal het dopje van je pen af en druk met de holle kant kleine rondjes uit in de klei. Bedenk een mooi patroon en wissel af in diktes van de pennendopjes. Zo kun je zowel dikke als dunne stengels kwijt in je bloemschikhulpje.

Klaar? Laat je klei dan uitharden. Zodra de klei helemaal droog is, kun je hem gaan beschilderen met de vernis als je dat mooi vindt. In een vrolijk kleurtje bijvoorbeeld!

Vul je glazen potje of vaas met een laagje water. Leg je bloemschikhulpje erop. Steek de bloemen, veren of takken erin. En? Hoe staat je boeket erbij?

 

Bloemschikken doe je zo

Bloemhouder