Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Schors tekenen

Met wat krijtjes of kleurpotloden, een wit blaadje en een boom (ja echt!) kun je echte kunst maken. Hoe? Heel simpel...

Schors tekenen

Zoek een boom uit met een mooie stam met wat reliëf. Houd een wit vel papier tegen de boom en kras er met de zijkant van de punt van een kleurpotlood of met een krijtje overheen. Als je zachtjes drukt en kleurt, zie je de vorm van de bast op je papier verschijnen! Gebruik verschillende kleuren voor een extra kunstig resultaat. 

Maak een bastenboek

Maak afdrukken van zo veel mogelijk verschillende bomen. Schrijf erbij welke bast van welke boom is. Er is vast iemand bij je thuis die je daarbij kan helpen. Bundel je afdrukken: rijg er bijvoorbeeld een touw doorheen, doe ze in een mooie map of maak zelf een mooie omslag. En klaar is je bastenboek!

Misschien vind je dit ook leuk

logo