Ga direct naar inhoud

Speelnatuur van OERRR Oisterwijk

Leef je uit in de Speelnatuur van OERRR! In deze natuurspeeltuin kunnen kinderen lekker spelen in écht bos. Wist je dat het rolstoel-toegankelijk is?

Speelnatuur van OERRR Oisterwijk

Direct achter het Bezoekerscentrum in Oisterwijk ligt de Speelnatuur van OERRR. Kinderen kunnen hier naar hartelust spelen in een echt bos. Voor de allerkleinsten tot 4 jaar is er een apart bosje met een zandbak, en een boomstammenpaadje.

Toegankelijk voor ieder kind

Het speelbos is toegankelijk voor kinderen met een beperking. Zodat zij samen met hun vriendjes en vriendinnetjes hutten kunnen bouwen, met water kunnen spelen en avonturen beleven. De waterpomp heeft een lange hendel, waardoor deze met meerdere kinderen te bedienen is. De loopstam over het water is voorzien van steuntouwen en een groot deel van het bos is goed te berijden met een rolstoel. Bekijk nu de plattegrond met daarop de beschikbare faciliteiten. Honden zijn in de speelnatuur niet toegestaan.

Speelnatuur van OERRR in Oisterwijk

Speelnatuur van OERRR

Gratis voor kinderen van OERRR

De Speelnatuur wordt geheel onderhouden en beheerd door Natuurmonumenten. 

  • Leden van OERRR mogen gratis spelen
  • Kinderen vanaf 2 jaar betalen € 1,50.

Spelen gaat er als vanzelf

Speelnatuur van OERRR is gaaf! Dat was de conclusie van de kinderen die de speelnatuur hebben getest. Uitleg wat je er allemaal kunt doen is niet nodig, want het ontdekken van het bos gaat bij kinderen vanzelf. Water, modder, boomstammen, kuilen en takken, ze weten er wel raad mee! Hier kunnen ze hutten bouwen, een bosbeek oppompen, klimmen en springen en in de zomer bosbessen plukken. En natuurlijk nog veel meer, maar dat mag ieder kind zelf bedenken.

Aan de voorkant van het bezoekerscentrum in Oisterwijk ligt de bosweide met speeltoestellen en een schommel.

Dus kom lekker ravotten! Of doe een leuke en leerzame speurtocht in de natuur, met ontdekopdrachten onderweg. Vraag ernaar in het bezoekerscentrum.

Waterpomp Speelnatuur van OERRRR

Waterpomp Speelnatuur van OERRRR

Plattegrond Speelnatuur Oisterwijk

Plattegrond Speelnatuur OERRR Oisterwijk

De speelnatuur is toegankelijk voor álle kinderen.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid