Speelnatuur van OERRR Tiengemeten

Speelnatuur van OERRR op Tiengemeten is een natuurspeeltuin van 4,5 hectare (= 9 voetbalvelden) waar je heerlijk kunt ravotten. Hutten en vlotten bouwen, bomen klimmen, lekker spelen met zand en water, glijden van de modderglijbaan, bloemen plukken en nog veel meer. Voor de kleintjes is er een veilig Ukkie-eiland. Kortom: Speelnatuur Tiengemeten is een ruige dag uit voor het hele gezin! Ontdek het zelf: hoe ben jij in het wild?
LET OP: honden zijn niet toegestaan in Speelnatuur, behalve aangelijnd op het terras bij de ingang.

Speelnatuur Tiengemeten

 

Wat kun je allemaal doen?

 • ravotten in een gebied van 9 voetbalvelden
 • vlotten bouwen
 • glijden van de modderglijbaan
 • spelen met zand en water
 • klimmen in een boom
 • een hut bouwen
 • picknicken
 • ....en nog veel meer, check de plattegrond (pdf) voor alle activiteiten. 
Plattegrond Speelnatuur Tiengemeten

Voorzieningen

In Speelnatuur zijn prima voorzieningen: toiletten, douches en kleedhokjes. Vies worden mag, moet zelfs! En dan hebben we het niet over een beetje zand aan je handen, maar heerlijke modder, soms van top tot teen. Dus neem zeker schone kleren en een handdoek mee naar het eiland. Vergeet daarnaast ook zonnebrand en anti-insecten  spray niet, die zijn soms best wenselijk in dit open en waterrijk gebied. Verspreid over het terrein vind je drinkwaterkranen. Ook is er een schuilplaats. 

Toegankelijk voor ieder kind

Speelnatuur op Tiengemeten is ook toegankelijk voor kinderen - en ouders/begeleiders - met een beperking, zodat zij samen met hun vriendjes en vriendinnetjes met water en modder kunnen spelen en avonturen beleven. Er zijn halfverharde paden en alle zintuigen worden aangesproken, met geuren, voelen en geluiden. Een speciale rolstoel voor dit terrein is eventueel beschikbaar. En er staat een picknicktafel waar je ook met een rolstoel aan kunt zitten. De Speeltuinbende heeft deze Speelnatuur getest en goed bevonden! Dit testteam bestaat uit kinderen met en zonder beperking. Samen hebben ze tijdens het testen een vlot gemaakt waarop zelfs een kind in de rolstoel heeft rondgevaren! 

Openingstijden en prijzen

Klik op deze link voor openingstijden en tickets 

Hapje en drankje

Naar Speelnatuur op Tiengemeten mag je jouw eigen eten en drinken meenemen. In Speelnatuur zelf kun je terecht voor koffie of thee. Tegenover Speelnatuur ligt Gasterij de Gezusters. Daar vind je een lekker taartje bij de koffie of thee, een lunch met verse streekproducten of natuurlijk voor een ijsje. In het Bezoekerscentrum, ongeveer 250 meter van de ingang van Speelnatuur, haal je ijsjes, sapjes en kleine versnaperingen (zoals Hoeksche broeders, beverkoeken of een zakje chips). Deze lekkernijen mag je in Speelnatuur nuttigen. Ook vind je in het bezoekerscentrum leuke souvenirs als aandenken aan je bezoek aan het eiland Tiengemeten.

Water, modder en veiligheid

Kinderen moeten naar hartenlust veilig kunnen ravotten in Speelnatuur op Tiengemeten. We krijgen regelmatig vragen over waterkwaliteit, modder en veiligheid. Op deze pagina lees je alles over deze drie onderwerpen.

Voor de ukkies

Voor de kleintjes is er een veilig Ukkie-eiland. Ouders houden makkelijk toezicht, terwijl de peuters en kleuters spetteren op de schildpadfontein of waden door het ploeterbeekje. Is het weer wat minder? Dan kun je lekker schuilen onder het houten paviljoen.

  Groepen

  Praktisch

  • in Speelnatuur is geen toezicht, ouders/begeleiders zijn zelf verantwoordelijk
  • het water in Speelnatuur is natuurlijk water, geen zwemwater
  • roken en zelf vuur maken mag hier niet
  • honden zijn niet toegestaan in Speelnatuur, behalve aangelijnd op het terras bij de ingang
  • te koud of Speelnatuur gesloten? Er is nog meer te doen op het eiland voor kinderen in de basisschoolleeftijd! Lees onze tips op deze pagina.

  Speelnatuur Tiengemeten

  Bezoekersinformatie

  Bereikbaarheid

   Speelnatuur, Tiengemeten
  • Tiengemeten 19, 3284 BE Zuid-Beijerland (ZH)
  • 0186 - 66 02 14
  • [email protected]
  • Parkeerplaats veerdienst TiengemetenNieuwendijk 1, 3284 BE Zuid-Beijerland (ZH)Routebeschrijving

   Vanaf hier naar Speelnatuur, Tiengemeten: Volg vanaf de parkeerplaats de weg naar de andere kant van de haven. Hier vertrekt de veerdienst dagelijks tussen 10.00 en 17.00 uur op het hele uur. Bekijk alle informatie over tickets en tijden. Houd bij aankomst op Tiengemeten rechts aan. Speelnatuur bevindt zich na 250 meter aan de linkerhand, tegenover Gasterij De Gezusters.

  Toegankelijkheid

  Huisregels

  Praktisch

  logo