Ga direct naar inhoud

Speelnatuur van OERRR Tiengemeten

Kom spelen bij de leukste speelplek van Zuid-Holland. Hutten bouwen, roetsjen van de modderglijbaan, lekker ravotten, balanceren over boomstammen, en nog veel meer!

Anti-verveeltips

Speelnatuur van OERRR op Tiengemeten 

Speelnatuur van OERRR op Tiengemeten is weer geopend! Wie wil er nou niet een dagje naar een eiland? De hele dag klimmen, klauteren en bouwen. Ga op ontdekkingstocht en zoek naar sporen van de bever of waag je aan de spannende Boswachters Bootcamp. Je hoeft je geen moment te vervelen. Goed om te weten: in Speelnatuur zijn honden niet toegestaan, behalve aangelijnd op het terras bij de ingang.

Openingstijden

Speelnatuur is vanaf 1 mei 2024 geopend op woensdagmiddag (13.15-16.30 uur), zaterdag en zondag (11.00-16.30 uur). In schoolvakanties is Speelnatuur geopend op woensdag, zaterdag en zondag van 11.00 tot 16.30 uur.

Het Bezoekerscentrum (vanaf 1 april op dinsdag tot en met zondag open) is een goed startpunt. Hier vind je meer informatie over het eiland en krijg je tips om leuke dingen te gaan ondernemen. 

Koop hier je tickets voor Speelnatuur. 

Vergeet je ook je pontkaartje niet? 

 

Ontdek spelen zoals spelen bedoeld is 

De overtocht met de veerpont is de start van je bezoek aan het eiland. Op de boot ervaar je het gevoel van vrijheid en vakantie, dus reden genoeg om Tiengemeten toe te voegen aan je lijstje met te (her)bezoeken plekken. Dichterbij dan je denkt ligt een eiland in het Haringvliet met de grootste natuurspeeltuin van OERRR. Even helemaal terug in de natuur. Vlotten bouwen, over een touwbrug klimmen, net als een bever dammen en dijken bouwen met zand en stokken en kijken hoe het water zijn weg vindt, het kan allemaal. Voor de jongste kinderen is er Ukkie-eiland, een speciaal gedeelte waar je goed overzicht hebt. De oudere kinderen ontdekken zelf de spannendste doorgangen en routes. 

De Speelnatuur van OERRR, de naam zegt het al, is een natuurlijke speelplek. Je deelt de speelnatuur met verschillende dieren en planten die in en om het water leven. Een aantal van deze bewoners kunnen soms kriebelen, prikken of jeuken. Dit is niet gevaarlijk, maar kan wel vervelend zijn. De boswachters van de speelnatuur proberen het tot een minimum te beperken, maar het is en blijft de natuur. Dus geniet met volle teugen, maar houd je aan onderstaande adviezen:

  • spoel je regelmatig tijdens en na het spelen in water en modder goed af bij de aanwezige douches
  • droog je daarbij stevig af met een handdoek
  • trek na het spelen schone en droge kleding aan

Buiten Speelnatuur is er ook nog van alles te ontdekken. Doe de Boswachter Bootcamp, ga op zoek gaan naar sporen van de bever of je waag je aan een van de andere ontdekkingstochten van OERRR. Ook kun je fietsen en zelfs (kinder)tandems huren en zo de bijzondere natuur van het eiland beleven. En voor je terugvaart haal je nog een ijsje in het Bezoekerscentrum, die heb je wel verdiend na zo'n dag. Op de pont terug laat je het het eiland achter en neem je de mooie herinneringen mee naar huis. 

Meer informatie

Op onze Tippagina vind je informatie over wat je nog meer op het eiland kan ondernemen (met of zonder kinderen) en welke excursies er de komende maanden gepland staan. In de Speelnatuur op Tiengemeten kun je niet alleen spelen maar ook je kinderfeestje vieren of met je hele schoolklas een dag klimmen, bouwen en ontdekken. 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

  • Speelnatuur, Tiengemeten