Ga direct naar inhoud

Speelnatuur van OERRR Tiengemeten

Speelnatuur van OERRR op Tiengemeten (her)opent dit voorjaar!

Wie wil er nou niet een dagje naar een eiland? De hele dag klimmen, klauteren en bouwen. Ga op ontdekkingstocht en zoek naar sporen van de bever of waag je aan de spannende Boswachters Bootcamp. Je hoeft je geen moment te vervelen.

Speelnatuur is regulier geopend op woensdagmiddag (13.15-16.30) zaterdag en zondag (10.15-16.30) In schoolvakanties tussen 1 mei en 31 oktober open van dinsdag tot en met zondag (10.15 -16.30)

Het Bezoekerscentrum (vanaf 1 april op dinsdag tot en met zondag open) is een goed startpunt. Hier vind je meer informatie over het eiland en krijg je tips om leuke dingen te gaan ondernemen.

Speelnatuur Tiengemeten

Speelnatuur van OERRR op Tiengemeten opent dit voorjaar weer. 

Speelnatuur van OERRR op Tiengemeten was afgelopen seizoen gesloten. De reden hiervoor was dat we tijdens de warme en droge zomers te maken kregen met zwemmersjeuk in het water. Dit veroorzaakte jeukklachten bij onze jonge en oudere bezoekers. Niet schadelijk voor de gezondheid, maar wel heel vervelend. De bron van dit probleem is inmiddels achterhaald en er zijn maatregelen getroffen om de overlast te beperken. We zijn dan ook blij dat we je dit voorjaar weer mogen verwelkomen. 

Ontdek spelen zoals spelen bedoelt is. 

De overtocht met de veerpont is de start van je bezoek aan het eiland. Op de boot ervaar je het gevoel van vrijheid en vakantie, dus reden genoeg om Tiengemeten toe te voegen aan je lijstje met te (her)bezoeken plekken. Dichterbij dan je denkt ligt een eiland in het Haringvliet met de grootste natuurspeeltuin van OERRR. Even helemaal terug in de natuur. Vlotten bouwen, over een touwbrug klimmen, net als een bever dammen en dijken bouwen met zand en stokken en kijken hoe het water zijn weg vindt, het kan allemaal. Voor de jongste kinderen is er Ukkie-eiland, een speciaal gedeelte waar je goed overzicht hebt. De oudere kinderen ontdekken zelf de spannendste doorgangen en routes. Buiten Speelnatuur is er ook nog van alles te ontdekken. Doe de Boswachter Bootcamp, ga op zoek gaan naar sporen van de bever of je waag je aan een van de andere ontdekkingstochten van OERRR. Ook kun je fietsen en zelfs (kinder)tandems huren en zo de bijzondere natuur van het eiland beleven. En voor je terug vaart haal je nog een ijsje in het Bezoekerscentrum, die heb je wel verdiend na zo'n dag. Op de pont terug laat je het het eiland achter je en neem je de mooie herinneringen mee naar huis. 

Meer informatie

Op onze Tippagina vind je informatie over wat je nog meer op het eiland kan ondernemen (met of zonder kinderen) en welke excursies er de komende maanden gepland staan.

 

    Bezoekersinformatie

    Bereikbaarheid