Speelnatuur van OERRR Tiengemeten

Meer dan 4,5 hectare (= 9 voetbalvelden) blubber, beekjes, bomen, bloemen en beesten. Speelnatuur Tiengemeten is een ruige dag uit voor het hele gezin. Ontdek het zelf: hoe ben jij in het wild? Voor de kleintjes is er een veilig Ukkie-eiland.

Speelnatuur Tiengemeten

Voor de ukkies

Voor de kleintjes is er een veilig Ukkie-eiland. Ouders houden makkelijk toezicht, terwijl de peuters en kleuters spetteren op de schildpadfontein of waden door het ploeterbeekje. Is het weer wat minder? Dan kun je lekker schuilen onder het houten paviljoen.

Voorzieningen

In Speelnatuur zijn prima voorzieningen: toiletten, douches en kleedhokjes. Vies worden mag, moet zelfs! Dus neem schone kleren en een handdoek mee naar het eiland. Verspreid over het terrein vind je drinkwaterkranen. Ook is er een schuilplaats. En last but not least: ons team vrijwilligers staat klaar voor hulp en begeleiding. Bekijk de plattegrond van Speelnatuur van OERRR op Tiengemeten (pdf)

Toegankelijk voor ieder kind

Het terrein is toegankelijk voor kinderen met een beperking, zodat zij samen met hun vriendjes en vriendinnetjes met water en modder kunnen spelen en avonturen beleven. Er zijn halfverharde paden en alle zintuigen worden aangesproken, met geuren, voelen en geluiden. Een speciale rolstoel voor dit terrein is eventueel beschikbaar. En er staat een picknicktafel waar je ook met een rolstoel aan kunt zitten. De Speeltuinbende heeft deze Speelnatuur getest en goed bevonden!

Water, modder en veiligheid

Kinderen moeten naar hartenlust veilig kunnen ravotten in Speelnatuur op Tiengemeten. We krijgen regelmatig vragen over waterkwaliteit, modder en veiligheid. Op deze pagina lees je alles over deze drie onderwerpen.

Honden

In Speelnatuur zijn honden niet toegestaan, behalve aangelijnd op het terras bij de ingang.

Hapje en drankje

In Speelnatuur kun je terecht voor koffie of thee. Tegenover Speelnatuur ligt Gasterij De Gezusters. Daar kun je terecht voor een lekkere taartje bij de koffie of thee, een lunch met verse streekproducten of natuurlijk voor een ijsje. In het bezoekerscentrum, ongeveer 400 meter van de ingang van Speelnatuur, haal je ijsjes, sapjes en kleine versnaperingen (zoals Hoeksche broeders, beverkoeken of een zakje chips). Deze lekkernijen mag je op het terras van Speelnatuur nuttigen. Ook vind je in het bezoekerscentrum leuke souvenirs als aandenken aan je bezoek aan Tiengemeten.

  Openingstijden en prijzen

  Kijk hier voor de openingstijden en prijzen van Speelnatuur Tiengemeten.

  Koop hier alvast:

  • Tickets voor de pont (reserveer je een pontkaartje op dag en tijdstip van overvaren)
  • Speelnatuurkaartjes (een entreekaartje voor Speelnatuur is niet op datum - het pontkaartje is dat namelijk al!)

  Groepen

  Kom je met een groep groter dan 25 personen? Laat het ons vooraf even weten via [email protected] zodat wij optimaal voorbereid zijn! 

  Speelnatuur Tiengemeten

  Bezoekersinformatie

  Bereikbaarheid

   Speelnatuur Tiengemeten
  • Tiengemeten 19, 3284 BE Zuid-Beijerland (ZH)
  • (0186) 660 214
  • [email protected]
  • Parkeerplaats veerdienst TiengemetenNieuwendijk 1, 3284 BE Zuid-Beijerland (ZH)Routebeschrijving

   Vanaf hier naar Speelnatuur Tiengemeten: Volg vanaf de parkeerplaats de weg naar de andere kant van de haven. Hier vertrekt de veerdienst dagelijks tussen 10.00 en 17.00 uur op het hele uur. Bekijk alle informatie over tickets en tijden. Houd bij aankomst op Tiengemeten rechts aan. Speelnatuur bevindt zich na 250 meter aan de linkerhand, tegenover Gasterij De Gezusters.

  Toegankelijkheid

  Huisregels

  Praktisch

  logo