Ga direct naar inhoud

Afdrukken maken in klei - OERRR

Houdt jouw kindje ook zo van verzamelen? Grote kans dat hun zakken bij thuiskomst vol zitten met allerlei buitenvondsten. Ga er mee aan de slag en maak afdrukken van je vondsten in klei.

Afdruk maken in klei

De natuur zit namelijk vol met allerlei structuur! Ga samen op zoek naar schatten: bobbelige takken, bladeren in gekke vormen of bijvoorbeeld zachte veertjes. Je kunt alles gebruiken om er een mooiste afdruk mee te maken in klei.

Wat heb je nodig

  • klei (het maakt niet uit welke klei je gebruikt);
  • eventueel een roller;
  • takjes, blaadjes, stenen; alle buitenvondsten zijn geschikt.

Een afdruk maken in klei doe je zo

Rol de klei uit tot een mooie lap of boetseer een plak met je handen. Maak hem ongeveer een centimeter dik, zodat je een mooie afdruk kunt maken. Nu ga je aan de slag met je vondsten. Druk ze in de klei en kijk samen welke structuurtjes je met de verschillende vondsten in de klei kunt stempelen. Kun je de vondsten nog herkennen?

Tip: heb je klei gebruikt die hard wordt na het drogen? Snij dan mooie vormen uit van de afdrukken en maak er hangertjes van. Dit doe je door er een klein gaatje in de klei te maken. Als de klei eenmaal is opgedroogd, kun je hier een touwtje doorheen halen.

Misschien vind je dit ook leuk