Ga direct naar inhoud

Maak een kerstboom van dennenappels

Staat jullie kerstboom al? Je kunt er ook één maken van dennenappels! Bekijk de stappen om een prachtige dennenappel kerstboom te maken.

Dennenappel kerstboom

Dit heb je nodig

  • Heel veel dennenappels, zowel grote als kleine.
  • Lijm.
  • Karton.
  • Schaar.
  • Versierspullen zoals lampjes, hulsttakjes, kerstballen enzovoort.

Zo maak je de dennenappel kerstboom

Ga eerst lekker het bos in en neem een grote tas mee. Verzamel zo veel dennenappels als je mee kunt nemen. Spreid ze thuis uit op tafel en ga er eens goed voor zitten :-)

Knip als eerste een cirkel uit karton. Dit is de voet van je boom. De grootte van de cirkel bepaalt hoe groot jouw boom wordt. Plak met een beetje lijm een laag dennenappels aan de buitenkant van je cirkel met de punt van de dennenappel naar buiten wijzend. Zorg dat de punten een beetje over het karton heen vallen zodat het karton zelf niet meer zichtbaar is. Begin met de grote dennenappels. Plak hier vervolgens laag voor laag, in steeds kleiner wordende cirkels, dennenappels bovenop. Kies voor elke laag dennenappels in een beetje vergelijkbare grootte. Hoe hoger je komt, hoe kleinere dennenappels je gebruikt. Eventuele gaten, kan je als laatste nog opvullen met hele kleine dennenappels.

Voilà, de basis van je boom staat! Nu hoef je hem alleen nog maar te versieren.

Misschien vind je dit ook leuk