Ga direct naar inhoud

Kerstboompjes maken

Weet je wat fijn is om te doen, als het buiten koud en nat is? Gezellig samen aan tafel te knutselen! Maak bijvoorbeeld deze leuke kerstboompjes. Helemaal niet moeilijk! Voor de allerkleinste kinderen is de grotere kerstboom het meest geschikt. Deze is nog makkelijker te maken door de takjes op een strook karton te plakken.

Kerstboompjes maken met OERRR

Dit heb je nodig

  • Een hele hoop takken en takjes. Niet te dik maar ook niet te dun, dan breken ze namelijk snel.
  • Gekleurd touw.
  • Touw om de hoekpunten met elkaar te verbinden.
  • Versiersels voor je boom zoals gouden sterretjes en dennentakjes.
  • Lijm.

Zo maak je het

Kleine kerstboompjes

Zoek twee takjes van gelijke lengte en leg deze tegen elkaar. Dit zijn de zijkanten van je boom. Zoek vervolgens een takje dat half zo lang is (of breek er eentje op maat). Dit is de onderkant van je boom. Leg de takjes in de vorm van een driehoek. Verbind alle takjes met elkaar met een touwtje om de hoekpunten. 

Als de vorm van je boompje klaar is, kun je beginnen met versieren. Draai gekleurde touwtjes om de stokjes zelf, wikkel gekleurde touw overdwars, van boven naar beneden of maak een mooi weefpatroon. Alles mag! Hierna kun je de boom mooi versieren met dennentakjes, goud stickers, hulstblaadjes enzovoort.

Als laatste maak je het steeltje aan de boom. Zoek een klein takje en maak deze met een beetje secondelijm aan de onderkant van je boom vast.

We zijn benieuwd naar jouw creaties! Deel je ze met ons op social via #OERRR?

Grotere kerstboom

De grotere kerstboom is makkelijker te maken en is daarom heel geschikt om met kleine kinderen te maken. Breek samen de takken in stukjes en zorg dat je uiteindelijk takken in aflopende formaten hebt, zodat de vorm van je boom vanzelf ontstaat. Tip: laat je kind de takken op de juiste volgorde leggen. 

Zoek een grote tak dat als basis kan dienen en plak hier de kleinere takken op. Je kan als basis ook een strook karton nemen, dit plakt iets makkelijker. Laat je kind vervolgens de boom versieren met hulst, dennentakjes, stickers, kleine kerstballetjes enzovoort!

Misschien vind je dit ook leuk