Ga direct naar inhoud

Kerstslinger maken

Wist je dat je van de schil van een mandarijn ook een hele leuke kerstslinger kunt maken? Leuk om te doen en het staat ook nog eens feestelijk, bijvoorbeeld met kerst en oud en nieuw!

Kerstslinger maken

Een kerstslinger maken doe je met

  • Touw of lint
  • Schaar
  • Uitsteekvormpjes zoals sterretjes en boompjes
  • Mandarijnenschillen
  • Snijplank

Zo maak je jouw kerstslinger

Pak een mandarijn en probeer deze zo netjes mogelijk te pellen. Zorg ervoor dat je grote stukken schil overhoudt en niet allemaal kleine stukjes. Eet de mandarijn lekker op. Leg de schillen op de snijplank en pak je uitsteekvormpjes erbij. Druk nu de vormen uit de schillen. Het kan even aanduwen zijn, maar uiteindelijk lukt het.

Schil en eet nog een paar mandarijnen totdat je genoeg schillen hebt om vormpjes uit te steken en je slinger van te maken. Maak in het midden van alle vormpjes een gaatje met de punt van een schaar.

Knip dan een lang stuk touw af. Houd ongeveer 10 centimeter over aan het einde van je touw en maak dan de eerste knoop. Die zorgt ervoor dat je vormpjes niet gaan schuiven. Rijg je eerste vormpje aan je touw. Maak iets verderop op je touw weer een knoop en rijg de volgende vorm eraan. Zo ga je door totdat je hele touw volhangt.

Houd aan het einde van je touw weer 10 centimeter over, zodat je je kerstslinger op kunt hangen.

Tadaa! Je zelfgemaakte kerstslinger is af!

Misschien vind je dit ook leuk