Ga direct naar inhoud

Sneeuwbol maken

De kerstvakantie is een goede tijd om eens lekker te knutselen. Wat dacht je van een mooie sneeuwbol? Een sneeuwbol maken is makkelijk en leuk voor jezelf maar nóg leuker als cadeautje onder de kerstboom. Met een glazen pot en wat vondsten uit de natuur ben je al een heel eind op weg.

Sneeuwbol maken - OERRR

Dit heb je nodig

  • Glazen pot met deksel
  • Mooie natuurvondsten
  • Lijmpistool
  • Bio glitter
  • Water

Een sneeuwbol maken doe je zo

Ga buiten eerst op zoek naar mooie natuurvondsten. Zoek bijvoorbeeld dennen- of hulsttakjes en kleine dennenappels om je sneeuwbol mee te knutselen. Let ook op de kleuren. Hoe meer kleur, hoe vrolijker je sneeuwbol wordt.

Plak vervolgens in de deksel van je potje een mooi tafereeltje van je vondsten. Wees niet te zuinig met de lijm, het moet echt goed vastzitten. Let op dat alles nog in het potje past als je hem dicht draait. Laat de lijm goed drogen. Strooi nu de bio glitter in het glazen potje en vul het potje tot bijna aan de rand met water. Draai voorzichtig de deksel erop en kijk of er misschien nog een beetje water bij moet zodat je geen luchtbellen krijgt. Draai hem om, even schudden en tadaa! Je zelf gemaakte sneeuwbol is klaar!

Let op: het water kan na verloop van tijd een beetje bruin worden.

Sneeuwbol maken