Ga direct naar inhoud

Maak kunstwerken van veren

Lange, kleine, grijze of gespikkelde veren. Je komt ze in allerlei soorten en maten tegen tijdens een wandeling. Ze zijn al heel mooi van zichzelf, maar je kunt ze ook omtoveren tot nog mooiere kunstwerkjes!

Veren kunstwerk

Vogels hebben veren nodig om te vliegen en om zichzelf warm en droog te houden. Maar veren verslijten ook. Daarom ruien (verwisselen) vogels elk jaar hun veren. En dat levert een boel losse veertjes op die in de natuur rondslingeren. Loop maar eens een rondje buiten en ga op zoek naar veren waar je iets moois van kunt maken!

Dit heb je nodig:

  • veer
  • penseel
  • acrylverf
  • blokje hout
  • boortje

Zo maak je het:

Boor een klein gaatje in een blokje hout, groot genoeg voor je veer om er rechtop in te kunnen staan. Heb je geen hout? Je kunt ook een standaard van klei maken en daar een gaatje in prikken. Leg je veer neer, zo kun je hem makkelijk beschilderen. Meng je verf niet met water maar schilder direct met de verf op je veer. Maak met je verf mooie vormen en patronen. Je kunt hem ook versieren met glitter of steentjes. Laat hem goed drogen en beschilder vervolgens de andere kant. Zet de veer in je houten blokje of klei. Tadaa! Je hebt een kunstwerk van je veer gemaakt.

Misschien vind je dit ook leuk

Veren kunst