Ga direct naar inhoud

Publieksexcursie werkzaamheden Oombos en Biebos

Publieksexcursie werkzaamheden Oombos en Biebos

Waar

Limburg

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • NormaalGratis
  • LedenprijsGratis
Activiteit

Publieksexcursie werkzaamheden Oombos en Biebos

Hoe ziet een goede bosrand eruit? Waarom snoeien we struiken en kappen we bomen? Wat is het voordeel van dit hakhoutbeheer? En wat is er zo bijzonder aan de hellingbossen bij Valkenburg aan de Geul? Het antwoord op deze en andere vragen krijg je tijdens deze publieksexcursie. De excursie is speciaal gericht op de komende werkzaamheden in het Oombos en het Biebos.

Hellingbos

Bij Valkenburg aan de Geul vind je een aantal typisch Limburgse hellingbossen, zoals het Oombos en het Biebos. De hellingbossen bieden een thuis aan veel verschillende planten en dieren. Om de hellingbossen zo divers te houden, vinden er vanaf oktober 2023 werkzaamheden plaats.

Natura 2000

De werkzaamheden maken deel uit van het Programma Natuur en de subsidieregeling Natura 2000-gebieden. Daarmee willen provincie en Rijk, samen met natuurorganisaties zoals Natuurmonumenten, kwetsbare natuurgebieden herstellen en versterken.

Wat gaan we doen?

Tijdens de publieksexcursie nemen we je mee door het gebied, langs een aantal plekken waar Natuurmonumenten de komende tijd werkzaamheden gaat verrichten. We leggen je precies uit wat we gaan doen. Waarom we bomen kappen en open plekken maken in het bos. En waarom dat goed is voor de planten en dieren in dit unieke gebied.

Praktische informatie

  • Deelname is gratis; vergeet niet je van te voren aan te melden
  • We starten bij de parkeerplaats aan de IJzeren Koeweg in Sibbe
  • De excursie duurt ongeveer 1,5 uur
  • Controleer jezelf op teken na een activiteit in de natuur
  • Trek stevige (dichte) schoenen of laarzen aan

We vertrekken vanaf de parkeerplaats aan de IJzeren Koeweg in Sibbe, zo’n 40 meter van de kruising met de Bergstraat en de Sibbergrubbe. Je kunt hier het beste te voet of met de fiets naartoe komen, want er zijn maar een paar parkeerplaatsen beschikbaar.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid