Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

De natuur in

Mountainbiken

Wil je mountainbiken in de natuur? Vergeet dan niet je MTB-vignet te bestellen. Je kunt direct op pad. Meer dan 250 kilometer aan paden liggen voor je klaar, speciaal voor mountainbikers aangelegd door Natuurmonumenten. De routes zijn uitdagend voor elk niveau. Hoogteverschillen, zandpaden, singletracks en technische stukken, je komt ze onderweg allemaal tegen.

Mountainbiken op de Veluwe

Mountainbiken door bos, heide en stuifzand. Aan afwisseling geen gebrek op de route door Veluwezoom. Je fietst bijna 50 kilometer door prachtige heuvelachtige natuur.

Bekijk de route

Bossen van Montferland

Snuif de frisse boslucht op in de heuvels van Montferland. Start vanaf Uitspanning ‘t Peeske in Vorden voor een uitdagende tocht door de bossen. Met onderweg klimmetjes en mooie uitzichten op het vlakke land rond de stuwwal.

Bekijk de route
filter plus

Stuifzand en bos in Brabant

Geoefende mountainbikers kiezen voor de zwarte route met veel singletracks, korte klimmetjes en losse zandige delen. Beginners kunnen hun tanden zetten in de groene route van zestien kilometer. Voor elk wat wils!

Bekijk de route
filter plus

Direct op pad met met je MTB-vignet

Bestel je MTB-vignet nu via onze webshop. Het vignet is direct geldig: ook met de orderbevestiging kun je meteen op pad. Met jouw bijdrage onderhouden we de paden, beheren we de omliggende natuur en ontwikkelen we nieuwe routes. Het vignet geeft je toegang tot ruim 250 kilometer aan routes.
Voor de routes in Nationaal Park Veluwezoom, Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen, Bergherbos-Montferland, Voorsterbos en Beetsterzwaag is een MTB-vignet verplicht. Voor onze overige routes is een vignet gewenst.

Dagpassen
 • Mountainbiken

  MTB-route in het stuifzand in De Loonse en Drunense Duinen

  Pak de mountainbike en trap je door het afwisselende landschap van de Duinen heen over een route van 26 kilometer. De 'zwarte' route kent veel singletracks, korte klimmetjes, losse zandige delen en heel weinig verharde stukken.

  • 26 km
 • Mountainbiken

  MTB-route in de Loonse en Drunense Duinen (beginner)

  Ontdek de nieuwe 'groene' mtb-route in de Duinen van 16 km. Een mooie route, die ook voor de beginnende mountainbiker geschikt is.

  • 16 km
 • Uitgelicht

  Opening MTB-route Veluwezoom

  Opening MTB-route Veluwezoom

  Het afgelopen jaar is er hard gewerkt aan de nieuwe MTB-route van de Veluwezoom met als resultaat een mooie gevarieerde route diep door de bossen, heide en zandverstuivingen van de Veluwezoom. Zaterdag 23 november om 9.30 uur wordt de route geopend met een gezellige toertocht over de route.
  Tot de 23ste!

  Inschrijven

  Wat anderen zeggen...

  Uitdaging in het Nationaal Park

  Maarten op mtbroutes.nl over mountainbiken in Veluwezoom

  “Mooi rondje vraagt veel technische beheersing o.a. boomwortels en keitjes. Modderig maar dat hoort ook een beetje bij de tijd van het jaar, hogere stukken mooi droog.”

  Wat wij doen

  Aanleg nieuwe routes

  Bij Natuurmonumenten zetten we ons graag in voor mensen die actief de natuur in willen. We helpen natuursporters met paden, voorzieningen op startpunten, evenementen en routes. Om dat alles in goede banen te leiden werken wij samen met vele partijen. Zoals in het steeds drukkere Nationaal Park Veluwezoom. Door het intensieve gebruik is het pad uitgesleten en de natuur heeft te lijden onder de recreatiedruk. Dat willen we natuurlijk niet. Om de dieren in het gebied voldoende rust te bieden zoeken we nu naar een betere plek voor de route. Dat doen wij samen met mountainbikers. Wil je ook bijdragen? Schaf dan een MTB-vignet aan. Met de inkomsten onderhouden wij de paden en leggen wij nog meer mooie routes aan.

  Draag bij aan mooie mtb-routes
  • 04 juli 2019 | Ingrid Scholten

   Routes in Voorsterbos zaterdag 6 juli deels niet toegankelijk

   Routes in Voorsterbos zaterdag 6 juli deels niet toegankelijk

  • 01 juli 2019 | Susanne Blommaert

   Vanaf half juli: mtb'en op nieuwe route Veluwezoom

   Vanaf half juli kun je gebruik maken van het grootste deel van de nieuwe mtb-route in Nationaal Park Veluwezoom.

  • 12 november 2018 | Astrid Schoenmaker

   Vergunning verleend: aanleg MTB-route Veluwezoom van start

   Goed nieuws: de provincie Gelderland heeft de Natura2000-vergunning verleend voor de nieuwe MTB-route in Nationaal Park Veluwezoom. Daarmee kan de aanleg van start gaan.

  logo