Ga direct naar inhoud
Ontdek hoe goed de natuur is voor je gezondheid

Natuur is gezond

Natuurmonumenten beschermt de natuur, maar wist je dat de natuur ook jou beschermt? Ontdek de voordelen van de natuur voor je gezondheid en laat je inspireren door onze tips.

Waar of niet waar?

Dat een bezoek aan de natuur goed voor je is, dat weten veel mensen wel. Maar hoe lang moet je dan in die natuur zijn? En hoe vaak per week? Wij zochten het voor je uit in de serie 'waar, of niet waar'? Een van de vragen: 30 minuten in de natuur levert al een betere gezondheid op. Weet jij of dit klopt?

Waar of niet waar

Huisartsen: de natuur is echt gezond

Minder stress, een lagere bloeddruk, een sterker immuunsysteem en een betere nachtrust, er is steeds meer wetenschappelijk bewijs dat de natuur voor ons echt gezond is. Huisartsen Iris de Vries en Tamara de Weijer vertellen hoe goed de natuur is voor onze gezondheid.

Interview met huisarts Iris de VriesBekijk webinar met huisarts Tamara de Weijer

Sporten in de natuur

De natuur is een prachtig decor om in te sporten. Lekker bewegen in de frisse lucht in landschappen die elke keer weer nieuwe ervaringen opleveren. Probeer eens uit of je een echte natuursporter bent, bijvoorbeeld op een hardlooproute door het bos of op een mountainbike.

Tips voor de natuursporter