Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Sporten in de natuur

Kom buiten sporten in de natuur! Wat is er nu lekkerder dan hardlopen, mountainbiken of paardrijden in de frisse buitenlucht? Onze routes en activiteiten helpen je op weg.

Sporten in de natuur

Mountainbiken

Meer dan 250 kilometer aan paden liggen voor je klaar, speciaal voor mountainbikers. Wil je mountainbiken in de natuur? Vergeet dan niet je MTB-vignet te bestellen. Je kunt direct op pad.

Hardlopen & trailrunnen

Op zoek naar een hardlooproute in de natuur? In onze natuurgebieden vind je talloze routes waar je je favoriete sport kunt beoefenen. Voor wie meer uitdaging zoekt hebben wij speciale trailrunroutes uitgestippeld.

Paardrijden

Paardenliefhebbers kunnen los op de ruiterpaden en menpaden in onze natuurgebieden. Met de ruiterpas van Natuurmonumenten heb je toegang tot goed begaanbare en veilige routes, speciaal aangelegd voor ruiters.

Toproutes voor (top)sporters

Op zoek naar een route om hard te lopen of te mountainbiken? In onze natuurgebieden vind je talloze routes waar je je favoriete sport kunt beoefenen. Lekker rennen en fietsen door bos en heide en wie weet een onverwachte ontmoeting met een ree of ander wild. Veel plezier!

Bekijk alle routes

Agenda

Trailrun Brunssummerheide
zo 01 mrt
Hardlopen

Trailrun Brunssummerheide

Doe mee met de trailrun op de Brunssummerheide. Op zondag 1 maart 2020 organiseert Crossfit Heerlen de 4e editie van de Trailrun Brunssummerheide. Deze trailrun kenmerkt zich door kleinschaligheid en een single-tracks (geen rondjes) in het prachtige Zuid-Limburgse heuvellandschap. Afstanden van 5km (deelname € 10 ) en 10 km (deelname € 15 ). Ideaal voor beginners! Trailrun Brunssummerheide doneert voor elke deelnemer € 1 aan Natuurmonumenten.

Kanovaren
zo 26 apr
Kanovaren

Kanovaren over de Nieuwkoopse Plassen

Peddel met een Canadese kano door de romantische poelen en slootjes in Nieuwkoop.

Wandeling en yoga bij volle maan - Zwanenwater
za 06 jun
Wandelen

Volle maan yoga en wandeling - Zwanenwater

Sta eens heel vroeg op voor een bijzondere wandeling en yoga in natuurgebied 't Zwanenwater! Met stille meditatieve momenten in het schijnsel van de volle maan.

Direct op pad met met je MTB-vignet

Bestel je MTB-vignet nu via onze webshop. Het vignet is direct geldig: ook met de orderbevestiging kun je meteen op pad. Met jouw bijdrage onderhouden we de paden, beheren we de omliggende natuur en ontwikkelen we nieuwe routes. Het vignet geeft je toegang tot ruim 250 kilometer aan routes. Voor de routes in Nationaal Park Veluwezoom, Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen, Bergherbos-Montferland, Voorsterbos en Beetsterzwaag is een MTB-vignet verplicht. Voor onze overige routes is een vignet gewenst.

Bestel je mtb-vignetMeer info

Nieuws

logo