Sporten in de natuur

Sport jij weleens in de natuur? Dan ben je een natuursporter! Wat is er nu lekkerder dan hardlopen, mountainbiken of paardrijden in de frisse buitenlucht? En sporten in de natuur levert ook nog extra gezondheidsvoordelen op. Onze routes en activiteiten helpen je op weg.

Sporten in de natuur

Hardlopen & trailrunnen

Op zoek naar een hardlooproute in de natuur? In onze natuurgebieden vind je talloze routes waar je je favoriete sport kunt beoefenen. Voor wie meer uitdaging zoekt hebben wij speciale trailrunroutes uitgestippeld.

Mountainbiken

Meer dan 250 kilometer aan paden liggen voor je klaar, speciaal voor mountainbikers. Wil je mountainbiken in de natuur? Vergeet dan niet je MTB-vignet te bestellen. Je kunt direct op pad.

Paardrijden

Paardenliefhebbers kunnen los op de ruiterpaden en menpaden in onze natuurgebieden. Met een ruiterlabel van Natuurmonumenten heb je toegang tot goed begaanbare en veilige routes, speciaal aangelegd voor ruiters.

Toproutes voor (top)sporters

Op zoek naar een route om hard te lopen of te mountainbiken? In onze natuurgebieden vind je talloze routes waar je je favoriete sport kunt beoefenen. Lekker rennen en fietsen door bos en heide en wie weet een onverwachte ontmoeting met een ree of ander wild. Selecteer je sport onder 'Wat wil je doen?' en vind vanzelf een route bij jou in de buurt.

Bekijk alle routes

Agenda

Fatbike Tour Schiermonnikoog
zo 26 mrt
Fietsen

Fatbike Tour Schiermonnikoog

Creatief Avonturier Erwin Zantinga neemt je mee op excursie langs de randen van Schiermonnikoog met een stoere fatbike. Deze fietstocht is de avontuurlijke tour voor de sportieve eiland ontdekker.

Kanovaren
zo 30 apr
Kanovaren

Kanovaren over de Nieuwkoopse Plassen

Peddel met een Canadese kano door de romantische poelen en slootjes in Nieuwkoop.

Wandeling en yoga bij volle maan - Zwanenwater
za 03 jun
Wandelen

Stiltewandeling en boomyoga bij Volle Maan in het Zwanenwater

Sta eens heel vroeg op voor een bijzondere stiltewandeling en bomenyoga in natuurgebied 't Zwanenwater in Callantsoog! Dat alles in het schijnsel van de volle maan.
Ter ere van het 50-jarig jubileum van het Zwanenwater krijgen leden van Natuurmonumenten 50% korting op deze excursie.

Direct op pad met je MTB-vignet

Bestel je MTB-vignet nu via onze webshop. Het vignet is direct geldig: ook met de orderbevestiging kun je meteen op pad. Met jouw bijdrage onderhouden we de paden, beheren we de omliggende natuur en ontwikkelen we nieuwe routes. Het vignet geeft je toegang tot ruim 250 kilometer aan routes. Voor de routes in Nationaal Park Veluwezoom, Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen, Bergherbos-Montferland, Voorsterbos en Beetsterzwaag is een MTB-vignet verplicht. Voor onze overige routes is een vignet gewenst.

Bestel je mtb-vignetMeer info

Natuur en gezondheid

Dat bewegen gezond voor je is weten we allemaal. Maar wist je ook dat bewegen in de natuur extra gezondheidsvoordelen oplevert? Naast dat de lucht in de natuur minder fijnstof bevat, geven bomen ook een stofje af, phytonciden, die je immuunsysteem een boost geven. Een bezoek aan de natuur werkt daarnaast aantoonbaar stressverlagend en heeft een positief effect op je spijsvertering. Ontdek hier alle voordelen van de natuur op je gezondheid.

Vitamine Natuur

Natuurs(up)porter? Doneer en ontvang groene veters

Geef jij om de natuur waarin je sport? Doneer een bedrag naar keuze en krijg een setje groene veters thuisgestuurd. Daarmee laat je zien dat je de natuur steunt waar je zo graag in beweegt. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Die veters wil ik!

Nieuws

logo