Sporten in de natuur

Sport jij weleens in de natuur? Dan ben je een natuursporter! Wat is er nu lekkerder dan hardlopen, mountainbiken of paardrijden in de frisse buitenlucht? Onze routes en activiteiten helpen je op weg.

Sporten in de natuur

Mountainbiken

Meer dan 250 kilometer aan paden liggen voor je klaar, speciaal voor mountainbikers. Wil je mountainbiken in de natuur? Vergeet dan niet je MTB-vignet te bestellen. Je kunt direct op pad.

Hardlopen & trailrunnen

Op zoek naar een hardlooproute in de natuur? In onze natuurgebieden vind je talloze routes waar je je favoriete sport kunt beoefenen. Voor wie meer uitdaging zoekt hebben wij speciale trailrunroutes uitgestippeld.

Paardrijden

Paardenliefhebbers kunnen los op de ruiterpaden en menpaden in onze natuurgebieden. Met een ruiterlabel van Natuurmonumenten heb je toegang tot goed begaanbare en veilige routes, speciaal aangelegd voor ruiters.

Toproutes voor (top)sporters

Op zoek naar een route om hard te lopen of te mountainbiken? In onze natuurgebieden vind je talloze routes waar je je favoriete sport kunt beoefenen. Lekker rennen en fietsen door bos en heide en wie weet een onverwachte ontmoeting met een ree of ander wild. Veel plezier!

Bekijk alle routes

Direct op pad met je MTB-vignet

Bestel je MTB-vignet nu via onze webshop. Het vignet is direct geldig: ook met de orderbevestiging kun je meteen op pad. Met jouw bijdrage onderhouden we de paden, beheren we de omliggende natuur en ontwikkelen we nieuwe routes. Het vignet geeft je toegang tot ruim 250 kilometer aan routes. Voor de routes in Nationaal Park Veluwezoom, Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen, Bergherbos-Montferland, Voorsterbos en Beetsterzwaag is een MTB-vignet verplicht. Voor onze overige routes is een vignet gewenst.

Bestel je mtb-vignetMeer info

Nieuws

logo