Ga direct naar inhoud

Sporten in de natuur

Sport jij weleens in de natuur? Dan ben je een natuursporter! Wat is er nu lekkerder dan hardlopen, mountainbiken of paardrijden in de frisse buitenlucht? En sporten in de natuur levert ook nog extra gezondheidsvoordelen op. Onze routes en activiteiten helpen je op weg.

Sporten in de natuur

Hardlopen & trailrunnen

Op zoek naar een hardlooproute in de natuur? In onze natuurgebieden vind je talloze routes waar je je favoriete sport kunt beoefenen. Voor wie meer uitdaging zoekt hebben wij speciale trailrunroutes uitgestippeld.

Mountainbiken

Meer dan 250 kilometer aan paden liggen voor je klaar, speciaal voor mountainbikers. Wil je mountainbiken in de natuur? Vergeet dan niet je MTB-vignet te bestellen. Je kunt direct op pad.

Paardrijden

Paardenliefhebbers kunnen los op de ruiterpaden en menpaden in onze natuurgebieden. Met een ruiterlabel van Natuurmonumenten heb je toegang tot goed begaanbare en veilige routes, speciaal aangelegd voor ruiters.

Agenda

Direct op pad met je MTB-vignet

Bestel je MTB-vignet nu via onze webshop. Het vignet is direct geldig: ook met de orderbevestiging kun je meteen op pad. Met jouw bijdrage onderhouden we de paden, beheren we de omliggende natuur en ontwikkelen we nieuwe routes. Het vignet geeft je toegang tot ruim 250 kilometer aan routes. Voor de routes in Nationaal Park Veluwezoom, Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen, Bergherbos-Montferland, Voorsterbos en Beetsterzwaag is een MTB-vignet verplicht. Voor onze overige routes is een vignet gewenst.

Natuur en gezondheid

Dat bewegen gezond voor je is weten we allemaal. Maar wist je ook dat bewegen in de natuur extra gezondheidsvoordelen oplevert? Naast dat de lucht in de natuur minder fijnstof bevat, geven bomen ook een stofje af, phytonciden, die je immuunsysteem een boost geven. Een bezoek aan de natuur werkt daarnaast aantoonbaar stressverlagend en heeft een positief effect op je spijsvertering. Ontdek hier alle voordelen van de natuur op je gezondheid.

Nieuws