Ga direct naar inhoud
Wandelen is goed voor je gezondheid

Aan de wandel!

Wandelen is in talrijke opzichten gezond. Het verbetert je conditie, versterkt je spieren en botten, vergoot het vermogen van je longen, stimuleert de bloedsomloop en stofwisseling, verlaagt je bloeddruk en is goed tegen overgewicht. En je wordt er opgewekter van, zeker in de natuur. Ontdek ook het plezier van wandelen!

Ommetje maken

Je dagelijkse portie natuur haal je het makkelijkste binnen met een ommetje door het groen in de buurt. Dat klinkt misschien saai, maar wie regelmatig op een ander tijdstip wandelt, de regen trotseert, zijpaadjes verkent of het ommetje andersom loopt, ontdekt steeds meer. Ook in de natuur dichtbij leven vogels, vliegen vleermuizen rond en kun je bloemen en paddenstoelen ontdekken. Met een stappenteller maak je je ommetje nog wat uitdagender.

Stiltewandelingen

Stilte, het wordt steeds schaarser in Nederland. Terwijl de behoefte aan rustige plekken steeds groter wordt. Maar wie op onverwachte tijden onverwachte gebieden bezoekt, kan nog genieten van rust en ruimte. In onderstaande gebieden bijvoorbeeld.