Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Geschikt voor rolstoel

Allemaal naar het Arboretum: een ochtendwandeling voor iedereen

 • Geschikt voor rolstoel

Allemaal naar het Arboretum: een ochtendwandeling voor iedereen

Waar

Arboretum Poort Bulten

Vertrekpunt
Kosten
Volwassen
 • NormaalGratis
 • LedenprijsGratis
Kinderen
 • NormaalGratis
 • LedenprijsGratis
 • Gratis

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Allemaal naar het Arboretum: een ochtendwandeling voor iedereen

In de Week van de Toegankelijkheid organiseren we speciaal voor hen die iets minder mobiel zijn extra activiteiten. Uiteraard is iedereen altijd van harte welkom in onze gebieden,  maar in deze week pakken we extra uit voor iedereen die weleens hinder ervaart tijdens het plannen van een uitje.

Welkom met koffie en krentenwegge

Bij aankomst parkeer je de auto of bus op de ruime parkeerplaats en volg je het pad naar de Schenkerij. Daar staat de koffie klaar vanaf 10.00 uur, natuurlijk met een plak krentenwegge. Rond 10.30 uur vormen we twee groepen van 10 deelnemers. Elke deelnemer mag een begeleider meenemen. Elke groep gaat met een gids op pad. Onderweg trakteren we je op alle bijzonderheden die we tijdens de wandeling tegenkomen. Er is vast nog tijd om even te genieten op een bankje, te ruiken aan de kansenboom of  je te verwonderen over de immense mammoetboom. Tegen 12.00 uur zijn we weer terug bij de Schenkerij.

Herfsttinten tocht

Arboretum Poort Bulten is een park met duizend verschillende bomen, verdeeld over 2500 exemplaren. Een unieke collectie. Met een beetje geluk is het begin oktober een kleurenpalet van goudgeel tot dieprood. Een Indian Summer in Twente. Meer dan honderd jaar geleden bedacht architect Springer dit park voor zijn opdrachtgever, textielfabrikant Gelderman. Het park is zo aangelegd dat je vanuit allerlei perspectieven mooie zichtlijnen hebt. Zelfs na meer dan honderd jaar heeft het park nog veel impact op bezoekers.

Aanmelden wandeling

Bij aanmelden geef je aan met hoeveel personen je komt. Let op: je kunt tot max. 6 personen opgeven per aanmelding. Wil je graag met meer personen deelnemen? Meld dan 2 groepen aan. Graag deelnemer en begeleider beiden aanmelden. De wandelingen met gids zijn gratis en vol is vol.

Lunch je mee?

Wil je lunchen na de wandeling in de Schenkerij of bij mooi weer op het prachtige terras? Gezellig! De kok maakt een speciale lunch voor deze dag, zodat je nog lekker kunt nagenieten. De lunch bestaat uit koffie of thee, soep, een broodje en een wrap. Je kunt om 12.00 uur aanschuiven.

 • Natuurmonumenten biedt je deze lunch aan.
 • Rechtstreeks aanmelden bij Schenkerij Poort Bulten: Via email: klik dan hier of telefonisch, telefoonnnummer: 06- 2929 6644.

Praktische informatie

 • De wandeling is max. 2 km en duurt maximaal 1,5 uur
 • Er is een rolstoeltoegankelijk toilet in Schenkerij Poort Bulten
 • Er zijn gehandicaptenparkeerplaatsen
 • Langs de route staan veel bankjes
 • Er gaat een gids mee per groep van 10 deelnemers. Elke deelnemer zorgt zelf voor een begeleider, indien nodig. Deze begeleider ook aanmelden.
 • Lunchen na de wandeling? Dat kan! Rechtstreeks aanmelden via bovenstaand e-mailadres of even bellen.

Week van de Toegankelijkheid

Onbeperkt genieten van de natuur? In de Week van de Toegankelijkheid organiseren de boswachters van natuurmonumenten op meer dan 20 locaties activiteiten voor mensen met een beperking.
Bekijk hier alle activiteiten.

 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo