Wandelen

Warm Welkom Brunssummerheide

Warm Welkom Brunssummerheide

6 km

Waar

Brunssummerheide

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
 • NormaalGratis
 • LedenprijsGratis
Kinderen
 • NormaalGratis
 • LedenprijsGratis

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Warm Welkom Brunssummerheide

Warm welkom in het nieuwe jaar!

Verwelkom samen met de boswachter het nieuwe jaar op de Brunssummerheide. Bij het Startpunt tegenover het pannenkoekenrestaurant word je vanuit de infostand getrakteerd op hartelijke nieuwjaarswensen. Van 13.30u tot 15.00u kun je met de boswachters mee voor een sfeervolle winterwandeling door het gebied. Tijdens de wandeling gaan we op zoek naar sporen van dieren en van het verleden en beleef je de natuur in de wintertijd.

Winterwandeling

De wandeling start bij de startlocatie op de Schaapskooiweg, Heerlen. Vandaar uit lopen we een ommetje langs de heidevelden en de Schrieversheidevennen. Onderweg is er aandacht voor de ontdekkingen onderweg en is er tijd voor ieders verhalen en wensen. 

Praktische info wandeling

 • wees een kwartier voor vertrek aanwezig
 • draag stevige schoenen

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

  Brunssummerheide, Startpunt
 • Schaapskooiweg 101, 6414 EL Heerlen (LB)
 • Parkeerplaats Brunssummerheide (Schaapskooiweg)Schaapskooiweg, 6414 EL Heerlen (LB)Routebeschrijving

  Vanaf hier naar Brunssummerheide, Startpunt: Volg vanaf de zuidpunt van de parkeerplaats het verharde pad in oostelijke richting. Volg de bocht en blijf op het verharde pad. Houd na ruim 100 meter links aan bij de eerste vork in de weg tot aan de Schaapskooiweg (nog eens een kleine 100 meter verderop). Het startpunt bevindt zich bij de informatieborden en de mega-zitbank.

  Parkeerplaats voor rolstoelgebruikersSchaapskooiweg 99, 6414 EL Heerlen (LB)Routebeschrijving

  Vanaf hier naar Brunssummerheide, Startpunt: Ga vanaf de kleine parkeerplaats naar de andere zijde van het gebouw aan de Schaapskooiweg. Dat kan natuurlijk ook via het terras van Restaurant Schrieversheide. Het restaurant beschikt over een rolstoeltoegankelijk toilet. Het startpunt bevindt zich bij de informatieborden en de mega-zitbank.

Huisregels

logo