Ga direct naar inhoud
Terug

Wandelroute Brunssummerheide (Donkergroen)

Waar: Brunssummerheide

Brunssummerheide-StefaniBuijsman-NAMO86382.jpg
3 uur 20
12,9 km

Over de route

Tijdens dit Rondje Brunssummerheide beleef je het gebied in al zijn facetten: de glooiende hellingen, de afwisseling in begroeiing maar ook de rijke cultuurhistorie. Een aangename verkenning van de gedeelten waar de rust veel terug te vinden is.  

Waar kun je starten

Ochtendbeeld
Startpunt

Brunssummerheide, Startpunt

Wat kom je onderweg tegen?

Parkeer de auto op de centrale parkeerplaats van de entree, vooraan op de Schaapskooiweg. Loop daarna door naar het Startpunt tegenover het restaurant "Schrieversheide".
Parkeerplaats

1. Startpunt

De wandelroute start nabij de gratis parkeerplaatsen aan de Schaapskooiweg. Loop naar het centrale startpunt voor de routes naast het pannenkoekenrestaurant “Schrieversheide”. 

Startpunt

2. Startpunt wandelroute

Op dit centrale informatiepunt met mega-zitbank kun je overige gebiedsinformatie raadplegen. Volg de donkergroene markeringen op de routepaaltjes langs het pad. Veel wandelplezier toegewenst!

Heksenberg

3. Heksenberg

Je loopt nu door een gebiedsgedeelte dat in de volksmond bekend staat als de Heksenberg. Er doen allerlei verhalen de ronde over de naamsverklaring: is de centraal gelegen heuvel ontstaan doordat hier na hun strijd tegen de Romeinen de gesneuvelde Hessen zijn begraven of hebben hier geheimzinnige heksen ooit hun verzamelplaats gehad? Feit is dat er ook een zweefvliegveld, een zigeunerkamp en een steenkolenmijn is geweest. De voormalige steenberg, inmiddels begroeid, is hier de enige getuige van het rijke mijnwerkersverleden.

Meer routes in de buurt

Bekijk alle routes