Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Cultureel

Voorjaarsbloeiers op Beeckestijn

Voorjaarsbloeiers op Beeckestijn

2 km

Waar

Beeckestijn

Vertrekpunt
Kosten
Volwassen
  • Normaal€ 10,00
  • Ledenprijs€ 7,00
Kinderen
  • Normaal€ 5,00
  • Ledenprijs€ 3,50
  • € 3,50

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Voorjaarsbloeiers op Beeckestijn

In de lente is Beeckestijn op z'n mooist. Kom kijken naar kleurige bloemen en geurende kruiden in de tuinen van de buitenplaats!

Kruiden en stinsenflora

Beeckestijn is een unieke buitenplaats; nergens zijn zoveel verschillende tuinstijlen te vinden als op deze mooie plek in Velsen-Zuid. In al deze zogenaamde "tuinkamers" groeit en bloeit van alles! Langs de historische slangenmuur en in de bloemperken groeien mooie en bijzondere kruiden: keukenkruiden, medicinale planten en kruiden die gewoon lekker ruiken. Van groot kaasjeskruid tot valeriaan,van longkruid tot zoethout en smeerwortel.

En ook de stinsenflora bloeit nu volop! Stinsenplanten zijn exotische sierplanten, die rond de tweede helft van de 19e eeuw op landgoederen, buitenplaatsen, states en herenboerderijen werden aangeplant. Tot op de dag van vandaag weten ze zich te handhaven in het Nederlandse klimaat. Zo vinden we op Beeckestijn allerhande hyacinten, narcissen, holwortel, knikkende vogelmelk en gulden sleutelbloem. Maar waar Beeckestijn vooral beroemd om is, is zijn Haarlems Klokkenspel!

Ga mee op ontdekkingstocht tussen het voorjaarsgroen van Beeckestijn!

Handig om te weten:

  • Controleer jezelf altijd op teken na een activiteit in de natuur!
  • Honden kunnen niet mee op deze excursie omdat de wandeling door de siertuinen voert.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo