Wandelen

Bezoek het mobiele infopunt en de foodtruck op Buitenplaats De Tempel

Bezoek het mobiele infopunt en de foodtruck op Buitenplaats De Tempel

Waar

Buitenplaats De Tempel

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • NormaalGratis
  • LedenprijsGratis
Kinderen
  • NormaalGratis
  • LedenprijsGratis

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Bezoek het mobiele infopunt en de foodtruck op Buitenplaats De Tempel

Wat is er dan fijner dan te wandelen over een sprookjesachtige buitenplaats aan de rand van Rotterdam? Iedere zondag heten enthousiaste vrijwillige boswachters je welkom bij het mobiele informatiepunt in de boomgaard van De Tempel. Maar dat is niet alles. Ook staat er een foodtruck met De Keuken van San. Voor een heerlijk hapje en drankje tussen de fruit- en walnootbomen tijdens je bezoek aan De Tempel! Ontsnap even aan de drukte van alledag en wandel mee over de eeuwenoude lanen en romantische slingerende paden.

Foodtruck tussen walnoot- en fruitbomen

Bij het mobiele informatiepunt kom je alles te weten over deze bijzondere historische plek. Even relaxen na de wandeling of gewoon gezellig bijkletsen met vrienden? Voor een hapje en drankje strijk je neer - tussen de fruit- en walnootbomen - bij de foodtruck met de heerlijk lokaal gemaakte lekkernijen van De Keuken van San.

Herstelwerkzaamheden op de buitenplaats

Sinds september 2021 is Natuurmonumenten de beheerder van Buitenplaats De Tempel. De komende jaren werken de boswachters samen met de gemeente om de buitenplaats verder te herstellen, maar je kunt gerust een kijkje komen nemen! Wandel over de prachtige eeuwenoude lanen, over sierlijke bruggetjes en langs de theekoepel.

Kom langs in de boomgaard

Vrijwillige boswachters staan iedere zondag van 12.00 uur tot 16.30 uur in de boomgaard bij het koetshuis klaar om je te vertellen wat de hotspots op de buitenplaats zijn. Ook vind je hier de foodtruck van De keuken van San en daar verkoopt ze lokaal geproduceerd eten en drinken!

  • Let op: dit is geen begeleide wandeling. Je kunt op eigen gelegenheid een wandeling maken over De Tempel.
  • Let op: wanneer de weersvoorspelling slecht is, zullen de informatiekar en de foodtruck niet open zijn

Download de route-app

Over de buitenplaats loopt een wandelroute van 2 km. Voor de lange-afstandswandelaars is er een ongemarkeerde polderwandeling van 24 km beschikbaar vanaf de buitenplaats. Beide routes staat in de app Natuur Routes.

Bereikbaarheid

Vanaf de A13 en de West-Abtspolderseweg in Rotterdam rijd je zo richting de parkeerplaats van Buitenplaats De Tempel. De parkeerplaats ligt aan de West-Abtspolderseweg. Al direct zie je de slagbomen. Deze openen meteen. Je ontvangt geen uitrijdkaart en iedereen kan binnen een kwartier gratis uitrijden. Leden en vrijwilligers van de vereniging parkeren gratis. Uiteraard kun je ook met de fiets naar Buitenplaats De Tempel toe komen. Er is plek om je fiets te parkeren bij de parkeerplaats of vooraan bij de Delftweg.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo