Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Snoeicursus in d’Appelhof

Waar

Dal van de Ruiten Aa

Vertrekpunt
Kosten
Volwassen
  • Normaal€ 20,00
  • Ledenprijs€ 15,00

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Snoeicursus in d’Appelhof

d'Appelhof

Tien jaar geleden werden er ruim 80 fruitbomen geplant in d ’Appelhof aan de Wischmei in Vlagtwedde. Alle geplante bomen zijn hoogstamfruitbomen, waaronder een aantal zeldzame rassen. Niet alleen appels, maar ook peren, walnoten, kersen en pruimen zijn te vinden in deze vrij toegankelijke boomgaard midden in Vlagtwedde.

Snoeicursus

Deze fruitbomen moeten elk jaar gesnoeid worden. Dit voorjaar biedt Stichting d’ Appelhof wederom de mogelijkheid om een cursus (fruit)bomen snoeien te volgen. Cursisten krijgen twee avonden theorie en één dag praktijk aangeboden. De theorie avonden vinden plaats op OBS De Clockeslach. De praktijk dag is uiteraard in d ’Appelhof aan de Wischmei. Dit alles onder leiding van boomchirurg Rinck Zevenberg.

Praktische informatie

De theorieavonden zullen plaatsvinden op donderdag 27 februari en op donderdag 5 maart, beide avonden vinden plaats van 19:30 uur tot 21:00 uur in OBS De Clockeslach, Smederij 12, Vlagtwedde.

Tijdens de praktijkdag zal er soep geserveerd worden, tijdens alle drie de cursus dagen zal er ook koffie en thee verzorgd worden. Tijdens de praktijkdag is er leenmateriaal aanwezig.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo