Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Fietsen

Ontmoet schaapskudde & boswachter op De Sprengenberg

Ontmoet schaapskudde & boswachter op De Sprengenberg

Waar

De Sprengenberg

Vertrekpunt

Parkeerplaats Sprengenberg

Oude Deventerweg7448 RL Haarle (Hellendoorn)

Kosten
Volwassen
  • NormaalGratis
  • LedenprijsGratis
Activiteit

Ontmoet schaapskudde & boswachter op De Sprengenberg

Schapen begrazing

Meer weten over schapenbegrazing en de mooie effecten hiervan op de natuur? Boswachters van Natuurmonumenten en herders staan vandaag op heide van De Sprengenberg (Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug) om tekst en uitleg te geven.

Heb je wat langer de tijd? Loop dan even mee de heide op. Je ziet dan wat ons gevarieerde heidebeheer met een mix van onder andere plaggen, branden en de aanleg van tijdelijke akkers als effect heeft op het leven in de heide.

Hoe kom je bij de kudde?

De kudde graast op de heide tussen de Sprengenbergerweg en de Van Heekweg, maar helaas kunnen we nu nog niet precies zeggen waar precies. Vanaf Erve De Pas wandel of fiets je er er binnen 10 minuten heen.

Heideherstel

Natuurmonumenten werkt de komende jaren, samen met Provincie Overijssel en Staatsbosbeheer, aan heideherstel. We doen dat door heide uit te breiden en door schapenbegrazing, maaien, branden en bekalken van de heide. Zie ook: www.sallandseheuvelrug.nl/heideherstel.

Handig om te weten:

  • Vooraf aanmelden is niet nodig komt gewoon tussen 11.00 en 15.00 uur naar De Sprengenberg.
  • Controleer jezelf op teken na een bezoek in de natuur.
  • Navigeer voor de parkeerplaats op De Sprengenberg op Molenweg 2 in Haarle.
logo