Ga direct naar inhoud
Terug

Wandelroute Colckhof, bij Heino, Salland

Waar: Den Alerdinck

Landgoed Colckhof
47 minuten
2,33 km
  • Honden welkom, mits aan de lijn

Over de route

Wandel op landgoed Colckhof als in een klein paradijsje. Ervaar de romantiek van Engelse tuinen vol slingerlanen, spiegelende waterpartijen, doorkijkjes en de verrassende historische gebouwen.

De wandelroute is aangegeven met blauwe pijltjes, is 2,3 km lang en duurt ongeveer 1 uur. De aanlooproute vanaf de parkeerplaats aan de Hubertsallee is niet bewegwijzerd, maar staat wel op de kaart aangegeven. Bij de parkeerplaats aan de Hubertsallee de oprijlaan aflopen tot 150 meter voorbij een wit hek bij De Bagatelle. Daar beginnen de blauwe pijltjes. De wandelroute loopt tegen de klok in; bij het grote weiland hou je rechts aan.

Waar kun je starten

Den Alerdinck
Startpunt

Parkeerplaats aan de Hubertsallee

Wat kom je onderweg tegen?

Bagatelle
Bagatelle

1. Bagatelle

Direct al na de portierswoning passeer je een paar beuken die meer dan 200 jaar oud zijn. De naam van de uit 1850 daterende portierswoning doet overigens geen recht aan de schoonheid ervan: bagatelle betekent kleinigheid.

Koeland
Koeland

2. Koeland

Het grote weiland aan je linkerhand heeft wel een toepasselijke naam: Koeland. Vroeger gebruikten de boeren meidoornhagen of grachten om het vee binnen en de wilde dieren buiten te houden. Om dit mooie gebruik te behouden, heeft Natuurmonumenten de haag gedeeltelijk opnieuw ingeplant. De haag biedt bovendien schuil- en nestgelegenheid aan tal van zangvogeltjes zoals de winterkoning.

Moestuin
Moestuin
Moestuin

3. Moestuin

Rechts van je zie je een historische moestuin met druivenkas en kweekbakken. Deze zijn al heel oud en onlangs gerestaureerd. De oude druivenkas herbergt een zeldzaam oud druivenras, een echte Frankenthaler. De tuin werd vroeger gebruikt door de baron. Hij hield er een minutieuze boekhouding op na. Dankzij deze goed bewaarde documenten heeft Natuurmonumenten de tuin weer met de oorspronkelijke rassen kunnen inplanten. Wie wat bewaart, die heeft wat!

Meer routes in de buurt

Bekijk alle routes