Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Wandelen

Vleermuizenwandeling Dintelse gorzen

Vleermuizenwandeling Dintelse gorzen

5 km

Waar

Dintelse Gorzen

Vertrekpunt
Kosten
Volwassen
  • Normaal€ 10,00
  • Ledenprijs€ 7,00
Kinderen
  • Normaal€ 5,00
  • Ledenprijs€ 3,50
  • € 3,50

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Vleermuizenwandeling Dintelse gorzen

Ontdek alles over de vleermuis tijdens deze vleermuizenexcursie!

Op 22 augustus vieren we de nacht van de vleermuis. Om dit mooie dier onder de aandacht te brengen van een breed publiek zijn er in dit weekend in heel Europa vleermuis excursies. Op zaterdag 22 is er een vleermuis excursie in de Dintelse Gorzen.

Tegen de schemer worden de vleermuizen actief. Ze zijn hongerig en gaan op jacht naar insecten. Soms kun je ze zien scheren langs de bomen en andere obstakels. Snel, wendbaar, zonder geluid. Althans zonder, voor ons oor, hoorbaar geluid. Maar er is een manier om ze toch te horen! Dit kan met een speciaal apparaatje: de batdetector. Omdat elke soort andere geluiden maakt, kun je met behulp van de batdetector te weten komen welke vleermuizen er rondvliegen. De gids neemt u mee op een spannende avondtocht door dit mooie gebied en laat u vleermuizen horen en zien.

 

Tips van de boswachter tijdens de vleermuizenexcursie

- Trek stevige schoenen of laarzen aan.

- Neem warme kleding mee, het kan 's avonds al flink afkoelen

- Controleer jezelf op teken na een wandeling in de natuur.

- De totale excursie duurt ongeveer 2,5 uur.

- Zet je mobiele nummer bij je aanmelding, bij regenachtig weer vliegen de vleermuizen niet en zullen we de excursie moeten annuleren

- De activiteit gaat door bij minimaal vijf deelnemers.

- Deelname is altijd op eigen risico. 

 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    Parkeerplaats Vlietdijk
logo