Ga direct naar inhoud

Nachtwachter in het Dommeldal

Nachtwachter in het Dommeldal

Waar

Dommeldal

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal: € 10,00
  • Ledenprijs: € 7,00
Kinderen t/m 12 jaar
  • Normaal: € 8,00
  • Ledenprijs: € 5,00
  • € 5,00
Activiteit

Nachtwachter in het Dommeldal

Geheimen van de nacht

Het valt niet mee om verstokte dagkinderen (en hun ouders) kennis te laten maken met de nacht van het Dommeldal, maar de Nachtwachter weet als geen ander hoe dit moet worden aangepakt. Ga mee en ontdek de geheimen van de nacht. Je zintuigen moeten extra hard werken in het donker. Je spitst je oren om nachtgeluiden op te vangen, kijkt goed om je heen om nachtdieren te ontdekken en laat je fantasie de vrije loop. Spannend!

Sluier van de stilte

Stukje bij beetje worden de dagmensen ingewijd in de geheimen van de nacht. Daarbij hoort ook enige kennis van het nachtjargon dat de Nachtwachter gebruikt, zoals het begrip 'Sluier van stilte' en de woorden 'Krekelstem' en 'Nachtconcert'. Na de tocht zwaait de  Nachtwachter de deelnemers uit en gaat vervolgens zelf terug de nacht in. De dagmensen die iets minder dagmens zijn geworden kijken de nachtwachter na.

Handig om te weten:

Deze activiteit is voor kinderen van 7 t/m 10 jaar, daarom maximaal 1 begeleider/ouder per kind(eren). Zaklampen zijn tijdens de tocht niet nodig. Deze activiteit is niet geschikt als verjaardagsfeest. Draag donkere onopvallende kleding. Het Dommeldal kan erg nat zijn; laarzen of stevige schoenen zijn aan te bevelen. De tocht is voor mensen die goed ter been zijn, dit vanwege de donkere en oneffen paden die belopen worden. Honden mogen helaas niet mee.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid