Ga direct naar inhoud
Terug

MTB-route Kop van Goeree

Waar: Duinen van Goeree

mtb goeree
2 uur 0
31,5 km

Over de route

Ontdek per mountainbike de Kop van Goeree en doorkruis vier gebieden van Natuurmonumenten: de Kwade Hoek, Roggebos, bosje Havenhoofd en Scheelhoekbos.

De route start aan de duinrand bij het dorp Ouddorp. Van hieruit ga je over een leempad door het prachtige duinlandschap van de Kwade Hoek. Daarna volgt een afwisselend stuk langs weilanden en  kleine stukjes bos naar de haven van Stellendam. Via het moerasgebiedje Kiekgat kom je in het Scheelhoekbos, aan de andere kant van de Haringvlietsluizen. Het uitkijkpunt op de heuvel is een mooie plek voor een pauze, met uitzicht over de rietvelden van de Scheelhoek.

De route gaat weer terug via weilanden en bosjes. Vlak voor het einde kom je door het bunkerbosje, restant van de Atlantikwall, aangelegd door de Duitser tijdens de 2e Wereldoorlog. Je fietst hier zelfs over een bunker heen. Vervolgens kom je weer bij Ouddorp, omgeven door duinlandschap, polders en bossen.

Over de route

De mountainbikeroute Ouddorp is een route voor beginners en de gemiddelde mountainbiker. Het is een overwegend vlakke route met weinig hoogteverschil. Alleen in de duinen en bij de dijken zijn er kleine klimmetjes. Deze video van MTB-route Kop van Goeree op Youtube geeft een mooie impressie.

Let op: op een deel van de route lopen ook wandelaars. Houd alsjeblieft rekening met elkaar!

Download hier het GPX-bestand.

Donatie

De route wordt in goed overleg met Natuurmonumenten onderhouden door MTB Goeree. Op de routepaaltjes staat soms een QR-code. Hiermee kun je een donatie doen voor het onderhoud van de MTB-route.

Waar kun je starten

Duinen van Goeree
Startpunt

Ouddorp, parkeerplaats Oosterweg/Vrijheidsweg

Wat kom je onderweg tegen?

Meer routes in de buurt

Bekijk alle routes